Ezek a legcukrosabb gyümölcsök

A gyümölcsök jót tesznek nekünk és nélkülözhetetlenek, mert rengeteg rostot és más szükséges tápanyagokat tartalmaznak. Viszont természetes cukrot is, és némelyikben jóval több van belőle, ezért jó, ha tudjuk melyek azok.

 

 

Foto:123rf.com

Mangó

 Egy mangó 46 gramm cukrot tartalmaz – nem a legjobb választás, ha próbálunk odafigyelni a súlyunkra, vagy arra, hogy mennyi cukrot eszünk. Talán élvezzünk egy-két szeletet, az íze miatt, a többit pedig tegyük félre későbbre.

szőlőmag

Foto:pixabay.com

Szőlő

Egy csészényi szőlőszemben körülbelül 23 gramm cukor van, és egy csészényi szőlő nem nagy adag. Talán lassabban fogyaszthatjuk, ha félbevágjuk és lefagyasztjuk. Így az elfogyasztása kicsit hosszabb időt vesz igénybe.

cseresznye

Foto: pixabay.com

Cseresznye

Édes, és van benne  jócskán cukor: Egy csészényi 18 grammot tartalmaz. Ha egy nagy tállal megeszünk belőle elveszítheted a fonalat, ezért mérjük le előre a nassolnivalót, hogy pontosan tudjuk, mennyi cukrot fogyasztunk.

Foto: 123rf.com

Körte

Egy közepes körte 17 gramm cukrot tartalmaz. Ha csökkenteni próbáljuk a cukorbevitelt, ne együnk meg egyszerre  egy egészet – helyette csak néhány szeletet tegyünk egy kis zsírszegény joghurtba vagy a saláta tetejére.

Foto: pixabay.com

Görögdinnye

Egy közepes szelet ebből a nyári finomságból 17 gramm cukrot tartalmaz. Ahogy a neve is sugallja, tele van vízzel, és különleges ásványi anyagokat, úgynevezett elektrolitokat tartalmaz, amelyekre a szervezetünknek szüksége van, hogy feltöltődjön a napon töltött idő után. Csak egy-két szeletet együnk egyszerre belőle.

Foto:pixabay.com

Füge

Két közepes méretű 16 gramm. Ha próbálunk odafigyelni a cukorszintünkre, szeleteljünk fel néhányat, és kenjünk rájuk egy kis kecskesajtot, hogy fehérjében gazdag élvezetet kapjunk, vagy használjunk belőle a szószokban, hogy egy kis ízt adjunk sovány húsokhoz, például a csirkéhez.

egészséges tisztítószer_banán

Foto:pixabay.com

Banán

Egy közepes banán 14 gramm cukrot tartalmaz. Ha ez többnek tűnik, mint amit szeretnénk, szeleteljük fel a felét a reggeli müzlibe, vagy törjünk egy kis darabot a mogyoróvajas szendvics közepébe.

Készítsünk gyümölcslikőrt!

 

Forrás: Napidoktor.hu