Erre kell vigyázni, hogy elkerüljük a hányingert és a puffadást

Van pár ételpárosítás, amelyeket mostantól jobb, ha elkerülsz az egészséged és jó közérzeted érdekében – lássuk, melyek ezek.

 

Ha többször tapasztaltad már, hogy egy-egy étkezés után felpuffadsz, hányingered van vagy nagyon fáj a fejed, akkor elképzelhető, hogy olyan ételeket ettél össze, amiket együtt tilos lenne. Ennek legfőbb oka, hogy minden ételnek más és más az emésztési ideje. Lássuk ezeket a párosokat, amiket mostantól jobb, ha elkerülsz.

 

Nem tudom megenni! – Trükkök, amikkel megszereted a zöldségeket

 

 

 

Sok víz étkezés alatt
Bár ezt sokan nem tudják, de nem tanácsos étkezés közben vizet inni. Ez azért van, mert a víz hígítja a gyomorsavat, így sokkal nehezebben fogod tudni megemészteni az ételt. Pláne, ha egy bőséges vasárnapi ebédről van szó. A legjobb, ha étkezés előtt fél órával iszol jó sok vizet, így kevesebbet is fogsz enni.

Sör és mogyoró
A legnépszerűbb sörkorcsolya nem más, mint a sós mogyoró. Amikor a bárokban ingyen kínálják a sós mogyorót, azt sajnos hátsó szándékkal teszik. Ez az ízletes nasi olyan sok sót tartalmaz, hogy nagyon szomjas leszel tőle, és sokkal több alkoholt fogsz rá fogyasztani, mint amennyit bírnál. Sose ess bele ebbe a csapdába, inkább vacsorázz meg bőségesen, mielőtt alkoholt fogyasztanál.

haspuffadas

Foto:123rf.com

Paradicsom és uborka
Ez a tény biztos, hogy nagyon sokakat meglepett, hiszen sokáig azt hihettük, hogy a görög saláta az egyik legegészségesebb étel. A probléma ezzel a két zöldséggel az, hogy a paradicsom emésztési ideje kétszer hosszabb az uborkáénál, mert a paradicsom savas, míg az uborka lúgos. Ez pedig összezavarhatja az emésztési rendszerünket, rosszabb esetben hasmenésünk is lehet tőle.

Burgonya és hús
Főleg a magyar konyhában, de világszerte ez a legismertebb ételpárosítás. Azonban arról már kevesebbet beszélnek, hogy mivel a burgonya sok keményítőt tartalmaz, így a gyomor alkaikus emésztő folyadékkal tudja lebontani, míg a húst savas folyadékkal emésztjük meg. Ez a két enzim pedig együtt nagyon kellemetlen tüneteket produkálhat. A leggyakrabb, hogy csúnyán felpuffadunk, ég a gyomrunk, és székrekedésünk van. Ha teheted, csak kivételes alkalmakkor fogyaszd a krumplit és a húst együtt, mert bármennyire is illenek egymáshoz, valójában nagyon rosszat tehetnek az emésztésnek.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.