Erősítsük az immunrendszert Propolisszal

A betegségek gyors és hatásos leküzdéséhez és a kialakulásuk megelőzéséhez egészséges és erős immunrendszerre van szükség. Az immunrendszer a szervezet belső védőbástyája a vírusokkal, baktériumokkal és fertőzésekkel szemben.

Az immunrendszer egészségére mindenkinek oda kell figyelnie, hiszen az immunrendszer gyengülése kiszolgáltatottabbá teszi a szervezetet a betegségekkel és kórokozókkal szemben.

A megfelelő táplálkozás egyike azon jól bevált módszereknek, amelyekkel immunrendszerünk erősíthető: vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag táplálékok fogyasztásával immunrendszerünk új erőre kaphat.

propolisz-tinktura-02

A megfelelő táplálkozással, és a kellően kiegyensúlyozott étrend követésével (figyelve a zöldségek, gyümölcsök, de még a zsírok kellő arányára) ugyan sokat tehetünk immunrendszerünk egészségéért, azonban mindez önmagában nem elegendő a betegség leküzdéséhez. Annál is inkább, mert a „modern élelmiszeri eljárások” miatt, a zöldségek és gyümölcsök tápanyagtartalma, mára már csak 30-40%-át teszi ki annak, amit 50-60 évvel ezelőtt megtalálható volt bennük.

Különösképpen a fertőző betegségek és vírusok megelőzésében és enyhítésében sokat segíthetnek bizonyos gyógynövények és azok kivonatai. A méhek által előállított anyagok, mint a méhpempő vagy a propolisz gyakorta méltatlanul elfeledett immunerősítők.

A „méhszuroknak” nevezett csodás elixír gyógyító hatásaira már az ókori emberek felfigyeltek. A világhírű görög tudós, Arisztotelész a „fák könnyének” nevezte és feltűnő hatásai következtében anélkül használta a gyógyászatban, hogy alaposan megvizsgálta volna a méhek által előállított propoliszt. Már az ókorban is csodálták, hogy a méhek társadalmában, a zsúfoltsága ellenére a fertőzések és járványok nagyon ritkák – mindezt pedig a propolisszal bevont méhkas falának tulajdonítható

propolisz-tinktura-03

A propolisz antivirális és baktériumellenes tulajdonságait az emberi szervezet esetén is képes kamatoztatni. A propolisz kitűnő immunerősítő, regenerálja a szervezetet, sikeresen képes szembeszállni számos baktérium ellen és ráadásul szervezetünk nem válik ellenállóvá velük szemben, mint például az antibiotikumok.

A propolisz rendszeres, kúraszerű fogyasztása, a szervezet általános ellenálló képességét magas szinten tartja, felerősíti az immunitást. A propolisz nagyszerű gyulladáscsökkentő, megelőzi, csökkenti és enyhíti az idegen kórokozók által okozott gyulladásokat, tovább a gombás fertőzéseket is képes enyhíteni.

A propolisz amolyan természetes antibiotikumként funkcionál, azonban lényeges különbség a mesterségesen előállított antibiotikumokhoz képest, hogy a propolisz nem károsítja a bélflórát, nem ismert bél-kárósító hatása.

A bélflóra fő funkciója a baktériumokkal szembeni védelem és az immunrendszer általános védelmének a szinten tartása, ezért a bélflóra támogatása igen is fontos, hiszen ha az egyensúlya felborul, akkor a baktériumok száma is megugrik a szervezetben. A propolisz távol tartja az idegen „betolakodókat” a bélflórától, így őrzi annak egészségét.

A propolisz külsőleg is alkalmazható, hiszen fertőtlenítő hatásai következtében sebek és fekélyek kezelésére, a fájdalom enyhítésére egyaránt hatásos.

Javasolt propoliszos oldalak, méhészetek:

http://www.propolisz.bolt.hu/

http://propolisz.mehpempo.hu/

A propolisz immunerősítő hatásait tovább turbózhatjuk, ha méhpempővel, virágporral vagy mézzel kombinálva fogyasztjuk.

Immunerősítés propolisszal, kúraszerűen:

30 naponkeresztül napi 2×15-20 csepp,

4-5 nap szünet elteltével megismételhető,

tavasszal és ősszel 2-2 alkalommal érdemes elvégezni.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.