A teljes vízhiány árthat a növényeknek

Síelni, vagy pihenni mész, de nincs egy kedves szomszédod vagy közelben élő rokonod, akit megkérhetnél, hogy öntözze az otthon maradt növényeidet? Íme néhány tipp, hogy kedvenceid ne szomjazzanak!

Kádban, téglák

Kis gyerekkádba, vagy műanyag lavórba engedj egy kevés vizet, majd helyezz bele téglát. Vedd ki a növényeket a kaspójukból, és a mázatlan cserepeket állítsd rájuk. Így a téglán keresztül közvetlenül annyi vizet tudnak felszívni, amennyi nekik szükséges.

növények öntözése

Agyag granulátum

Egy mélyebb tálcára vagy egy régi, már nem használatos sütő tepsibe szórj a vízkultúrás növények tartásához használt agyaggranulátumot. Állítsd bele a nyers cserepeket, majd önts annyit vizet a tálcába, hogy jól ellepje a golyócskákat.Ha csak egy vagy két virágod igényel törődést a távollétedben, akkor az alábbi módszert is alkalmazhatod: a mázatlan cserepet helyezd egy nejlonzacskóba, majd szórj köréje előzőleg vízbe áztatott agyaggranulátumot.

növények öntözése3

A nejlonzacskót kösd össze a virág száránál, ezzel akadályozva meg, hogy a felszívott víz könnyedén elpárologjon.

Palack segítségével

Tisztára mosott üveget vagy ásványvizes palackot tölts meg vízzel. Kalapács és egy nagyobb szög segítségével lyukaszd ki a kupakját, csavard rá, fogd be a lyukat majd ügyesen fordítsd fejtetőre, és óvatosan nyomd a virágföldbe. Folyamatosan fogja adagolni az öntözővizet, akár egy automata.

Forrás: