10 tipp, hogy hajunk újra puha és fényes legyen!

Száraznak érezzük a hajunkat? Több egyszerű módja is van annak, hogy tincseinknek visszaadjuk természetes nedvességüket és megelőzzük a kiszáradást. Varázsoljunk puhává és fényessé hajunkat seperc alatt!

A száraz, söprűszerű haj nem a legszebb látvány. Talán úgy gondoljuk, túl sok minden kellene ahhoz, hogy lassan, de biztosan rendbehozzuk tincseinket, újra puha és fényes legyen az összhatás. Szerencsére nincs igazunk!

A kezelés egyszerűbb, mint hinnénk. Lássuk a lépéseket! Nathaniel Hawkins hajstylist az alábbiakat javasolja.

1.Az első teendő: beazonosítani a száraz hajat. A hajformázó termékeket gyorsan beszívják a tincsek, végeik könnyebben kiszáradnak zuhanyzás után. A statikus elektromosság sem tesz feltétlenül jót nekik.

2.Használjunk hidratálót, mielőtt a zuhanyzóba lépünk! Egy olajos kezelés a sampon használata előtt jó megoldás lehet. Mielőtt bevizezzük, vigyünk fel tincseinkre hajolajat, majd hagyjuk állni 5 percig. Mindenhová kenhetünk olajat, ahol száraznak érezzük a hajat, de legjobb a fül vonalától lefelé haladni a hajvégekig. Ezután samponozzuk be a hajat és kondicionáljuk, ahogy szoktuk.

puha fenyes haj-tippek

3.Kerüljük a túl meleg vizet! A forró víz hatására a hajszálak megnyílnak – s ha a haj száraz vagy károsodott, nem képes teljesen bezáródni, a nedvesség kiszivárog belőle a formázás során. Csak mérsékelten meleg vizet használjunk a hajra, a végekre pedig hideg is mehet.  Ezzel a trükkel sokkal fényesebb, egészségesebb hatású hajkoronánk lehet.

4.Ne samponozzuk naponta a hajat! A túl gyakori mosás megfoszthatja a tincseket természetes olajuktól. Jobb megoldás, ha minden 2. nap samponozzuk, ha naponta szükséges a mosás, akkor csak kondicionálót alkalmazzunk a folyadékpótlás céljából.

5.Ha már sampon, legyen gazdag! Olyan terméket alkalmazzunk, amely pótolja az elveszített nedvességet, válogassunk a száraz, károsodott tincsekre való samponokból. Túlságosan száraz hajhoz tisztító jellegűt válasszunk. Ezek a termékek elég gyengédek ahhoz, hogy a piszkot eltávolítsák, de tápláljanak a tincsek természetes olajoktól megfosztása nélkül.

6.Heti egyszer használjunk hajmaszkot. Mosást követően fogjuk össze a hajat lófarokba és vigyük fel a tincsekre a hajmaszkot. Kössük fel kontyba, majd fedjük be zuhanyzósapkával a fejünket. A melegség, amelyet így teremtünk, segít, hogy a termék mélyebben a hajszálakba épüljön. Tartsuk a fejen 15 percig, majd öblítsük ki.

7.Hagyjunk a hajon kondícionálót. Vannak olyan típusok, amelyeket nem kell kimosni, így azok folyamatosan hozzájárulnak a folyadékpótláshoz, fenntartják a haj nedvességét.

8.Formázás során is gondoskodjunk arról, hogy a tincseket hidratáljuk. Keressük a krémes vagy szérum állagú hajformázó termékeket, melyek segítenek meggátolni a haj kiszáradását.

9.Nézzük meg, milyen hajszárítót- és vasalót használunk. Ezek az eszközök könnyen lehetnek a tincsek legfőbb ellenségei! A legjobb, ha olyat alkalmazunk, amelyen lehet állítani a hőfokot és azt minél alacsonyabbra tekerjük. A nagyon forró hajformázó eszköz borzasztóan rongálja a hajat – ne kockáztassunk! Formázás előtt pedig fújjuk be hővédő spray-jel a tincseket.

10.Nem valószínű, hogy krónikus hajszárazságtól szenvedünk. Csupán a hajvégeink mutatnak gyatrán – ha azt tapasztaljuk, hogy már szárítás során látványosak a száraz végek, jobb, ha elmegyünk a fodrászhoz és vágatunk a tincsekből egy keveset. Nem kell sok, hogy újra ragyogó és egészséges hatást keltsenek!

Forrás: Tóth Eszter - napidoktor.hu