Képekben a legdrágább amerikai otthonok!

Két évvel ezelőtt, amikor Donald Trump megvásárolta igen borsos árú palotáját Palm Beach-en, ez volt minden idők legdrágább amerikai otthona. Érdemes azonban körülnézni, ki van most az élen. A látvány magáért beszél.

Ugyancsak Amerika legdrágább otthonai sorába tartozik az ultramodern, hangulatos Portobello-villa, a kaliforniai Corona del Mar-ban. 75 millió dollárért vásárolta gazdája, 2006-ban.

115 millió dollárért kelt el a San Miguel-beli Bell Ranch – a hozzá tartozó hatalmas területen állattartással is foglalkoznak.

Ám itt még nem ért véget a legborososabb árú ingatlanok listája.

A legdrágább otthonok között fellelhető a 95 millió dolláros, stamford-i Hillandale, mely külsejében is a kastély jegyeit hordozza.

A 88 milliós BootJack Ranch tóparton fekszik, és leginkább hatalmas kiterjedése, mintsem luxus kinézete csábítja a vásárlókat.

A kaliforniai Bel Air, mely 85 millió dollárért talált gazdára, a sztárok álma-típusú ház: kényelmes, hatalmas zöld területtel körülvéve, és természetesen minden igényt kielégítő medencével és sportpályákkal ellátva.

80 millió dollárért vették meg a különös szerkezetű, minden luxussal felszerelt Southhampton-t is.

ház

Donald Trump 125 millió dolláros, Palm Beach-i “Maison de L’Amitié” álompalotája volt két éve a legdrágább amerikai luxusotthon. Az üzletember megvásárolta a korábban egészségügyi központként üzemelő, valóságos kis kastélyt, mely az óceán partján fekszik, és még hatalmas bálterme is van.

Akkoriban sokan irigyelték a milliárdost, ma azonban már más a helyzet. A Forbes magazin csokroba gyűjtötte azokat az álomházakat, melyek a legmagasabb áron keltek el az utóbbi években.

A toplista legtetején egy kaliforniai, Beverly Hills-i, 165 millió dolláros álomház áll, William Randolph Hearst médiamogul tulajdona.

A 40 holdnyi területtel rendelkező uradalom Greenwich-ben, valamint egy Los Angeles-i kastély, melyet a volt francia elnök, Jacques Chirac építtetett, külsőre a Versailles-i palotával mutat némi hasonlóságot. Mindkét ingatlan ára 125 millió dollár.

A nevadai Lake Tahoe melletti villát, 210 holdnyi területével a Tommy Hilfiger-üzletlánc társtulajdonosa, Joel Horowitz élvezheti. A mesebeli kinézetű ház 100 millióba került.

Forrás: