VV Gigi (gond)terhes?

Émelygés, fejfájás, fáradékonyság. Ezeket hallva, mindenki egyre gondol. Terhesség. VV Gigi, pedig szintén ezeket a tüneteket produkálta.

Azt már régóta tudjuk, hogy azon a bizonyos kamera nélküli légyotton Gigi és Jerzy szexuális kapcsolatba lépett egymással. Bár, ha valakinek új lett volna ez az információ Jerzy a Kasza Tibivel folytatott beszélgetésében is bevallotta, hogy szeretkezett a lánnyal.

Néhány nappal később Gigi arra ébred, hogy émelyeg és fejfájás gyötri, amiből rögtön a legrosszabbra, esetleg a legjobbra következtetett miszerint teherbe esett. Később a szinte az ágyból sem tudott felkelni. A tünetek ellenére, nem valószínű, hogy Gigi terhes lenne, ugyan is legtöbb esetben a terhesség első jele a menstruációs ciklus elmaradása, ami csak négy hét után észlelhető és a fent említett tünetek is ekkortájt jönnek elő.

gigi_jerzy_480

Fotó: sajtoklub.tv/Bársony Bence

 

Sokkal valószínűbb, hogy Gigi fejben döntötte el, hogy áldott állapotban van. Ez a jelenség jól ismert a nőgyógyászok és a pszichológusok körében. Az álterhesség, vagyis a pseudocyesis olyan állapot, amelyben egy nem várandós nő úgy véli, hogy terhes. Az sem rendíti meg ebben a hitében, ha fizikai bizonyítékai nincsenek a terhességre.

Ebben a téveszmében szenvedő nők gyakran produkálják a terhesség tüneteit, úgymint a menstruáció megszűnése, a hasi növekedés, a hányinger, a mell megnagyobbodása és az egyes élelmiszerek utáni vágyakozás.

Az álterhességek gyakran a túlzott empátián alapulnak, vagyis a várandós testvér, barátnő tüneteit reprodukálják. Más pszichológusok egy része úgy vélik, hogy az álterhesség olyan betegeknél fordul elő, akik kétségbeesetten akarnak teherbe esni.

A valódi terhességeknek az émelygés, fejfájás és fáradékonyság mellett több kevésbé ismert tünetei is vannak. Ilyen például a nem várt allergiás tünetek, az egyensúlyzavar, a gyakori vizelési inger, a gyomorégés, a hastáji viszketés, a megnövekedett mellek, a székrekedés, a szagérzékenység, a megváltozott közérzet.

Forrás: