Videó – Hien: „Megtanultam kezelni a beszólogatást!”

Az iskolai évek alatt szerencséje volt, mert mindig a jó tanulók közé tartozott, akiket nem mertek cikizni – mesélte az énekesnő. Azonban őt sem kerülték el az ilyen esetek: volt olyan, hogy gúnyolták a származása miatt és közszereplőként a mai napig kap bántó megjegyzéseket. Hien megtanulta kezelni ezeket a helyzeteket, most pedig a Nickelodeon, az Unicef és a Kék Vonal közös „anti-bullying” kampányának résztvevőjeként igyekszik segíteni fiatal rajongóit.

Az Uniceffel és a Kék Vonallal együttműködve a Nickelodeon csatorna olyan kampányt indított, amely az iskolai bántalmazás, cikizés, online zaklatás témakörét mutatja be a gyerekeknek, és azt, hogy hova fordulhatnak segítségért. A kampányban Hien is részt vesz, aki mára ugyan híres és magabiztos énekesnővé érett, fiatal korában azonban ő is találkozott egy-két kellemetlen esettel.

Az iskolában mindig kialakulnak klikkek: vannak a jó tanulók, a menők és vannak olyan csapatok is, akik abban lelik örömüket, hogy bántják a többieket. Hiennek szerencséje volt, kevés atrocitás érte, de ugyanúgy, mint a mostani iskolások, ő is tapasztalta, milyen nehéz az ilyen szituációkat jól kezelni.

Nézd meg Hien figyelemfelhívó kisfilmjét!

„Engem szerencsére kevés ilyen bántás ért a sulis évek alatt. De olyan másodikos korom körül megtalált az éppen menő banda és a származásommal próbáltak sértegetni. Kínainak szólítottak, de ezt én nem éreztem annyira sértőnek, és mivel látták, hogy nem érdekel, gyorsan leszálltak rólam. A legjobb barátnőmet azonban kipécézték, és elég hosszú időn keresztül gúnyolták, kinevették, ha elesett és mindenfélékkel próbálták bántani. Valójában nem volt rá okuk, és amikor odaálltunk eléjük, hogy magyarázzák el, mégis miért csinálják, nem tudtak mit mondani és abbahagyták a beszólogatást. Kerestek maguknak egy másik áldozatot”- mesélte Hien.

Az 19 éves énekesnő, bár már maga mögött tudhat két nagylemezt és megannyi slágert, a mai napig kap bántó kritikákat. Az évek során azonban megtanulta kezelni ezeket, és erre buzdítja fiatal rajongóit is, hiszen nincs reménytelen helyzet és mindig lehet megoldást találni.

„Abban az osztályban, ahol leérettségiztem, valahogy sohasem alakultak ki ilyen klikkek. Úgy voltunk vele, hogy nagyon gyerekesek ezek a beszólogatások és egyszerűen nem szabad velük foglalkozni. A mai napig kapok bántó üzeneteket, mert mindig lesznek olyanok, akik nem kedvelek. De megtanultam kezelni őket, elfogadni ezt a véleményt, és már csak nevetek a gonoszkodásokon. Szerintem ez a legjobb módszer a cikizések és zaklatások ellen: ha látják, hogy nem érdekel az, amit mondanak, egyszerűen békén hagynak” – foglalta össze tapasztalatait a sztár, aki reméli, hogy története segítséget nyújthat a fiatalok számára az ilyen típusú problémák megoldásában.

 

Forrás: