Életveszélyben Pelé, a futball legenda

Sajtóértesülések szerint rosszabbodott a hét eleje óta ismét kórházban ápolt Pelé állapota. A 82 esztendős brazil focilegenda szervezete állítólag nem reagál megfelelően a kemoterápiás kezelésekre.

Ahogy arról korábban mi is írtunk, a korábbi kiváló futballistát a Sao Pauló-i Albert Einstein Kórházban ápolják, ahova azok után került be, hogy általános rosszullétre, puffadásra panaszkodott. A gyorsan szárnyra kapó hírek nyomán a legendás labdarúgó lánya, Kely Nascimento sietett mindenkit megnyugtatni, hogy édesapja csak a szokásos rutinvizsgálatokon és kezeléseken esik át, nincs komoly baja.

Azóta rengeteg szurkoló – így a katari világbajnokságon jelenlévő brazil drukkerek, a brazil válogatott, a szövetségi kapitány, Tite és számos labdarúgó, köztük Kylian Mbappé vagy Antione Griezmann, illetve egykori klubja, a Santos is jobbulást kívánt Pelének, az idős sportember pedig a kórházból üzent, megköszönve az aggódó üzeneteket.

Pelé

Fotó: 123rf.com

Pénteken az Albert Einstein Kórház adott ki közleményt, amelyben tudatták, Pelé egy légúti fertőzéssel küzd, gyógyszeres kezelést kap, amelyre eddig megfelelően reagál, a körülményekhez képest jól van, állapota stabil, de egy ideig még biztosan felügyelet alatt tartják.

Szombatra viszont olyan hírek láttak napvilágot, hogy a brazil ikon állapota romlott, a rendszeres kemoterápiás kezelések, amiket azóta kap, hogy 2021 szeptemberében daganatot távolítottak el a vastagbeléből, mostanában nem használnak. A Daily Mail a Folha De Sao Paulo nyomán azt is tudni véli, hogy Pelét átszállították a kórháznak egy olyan részébe, ahol kifejezetten az életveszélyes állapotban lévő betegeket ápolják. Jelenleg palliatív ellátásban részesül. A palliatív ellátás a potenciálisan életveszélyes betegségekben szenvedő betegek kezelését és életvégi ellátását jelent.

Pelét minden idők legjobb labdarúgói között tartják számon, pályafutása során háromszor – 1958-ben, 1962-ben és 1970-ben – nyerte meg a világbajnokságot a brazil válogatottal, a nemzeti csapatban 92 találkozón 77 alkalommal szerzett gólt, a Santos színeiben 659 meccsen 643 gólt szerzett.

Ovlasd el ezt is!

Vénába ültetett szivacskával csökkentenék a kemoterápia mellékhatásait

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.