Nemi beteg lett a népszerű író, párjának is átadta a HPV-t

Kevesen tudják, de Lakatos Levente is elkapta a HPV-fertőzést a húszas évei elején, a nemi betegséget akaratlanul adta tovább másoknak. Ráadásul két ismerőse is meghalt HPV-fertőzésben. Az író ezért is tartja nagyon fontosnak, hogy fiatalokat világosítson fel tabutémákban, aminek az írás mellett új podcastsorozata is teret ad.

Lakatos Levente szerint az emberek a struccpolitikát választják, ha nemi betegségekről van szó, pedig a megfelelő tájékoztatással és felvilágosítással meg lehetne előzni a bajt. Ő maga a húszas évei elején kapta el a HPV-fertőzést. A kór először szemölcs formájában jelentkezett nála. Fiatal volt és megijedt, halogatta az orvosi látogatást, így sikerült továbbadnia a betegséget másoknak is.

„Amikor rájössz arra, hogy megfertőztél valakit, úgy, hogy te azt nem akartad megtenni, az eléggé mélyre le tudja vinni az embert lelkileg” – mondta az író meglepő őszinteséggel a Reggeliben. Lakatos Levente szerint az az egyik legnagyobb probléma, hogy a tabutémáknak nincs megfelelő felülete.

Az író már egy antológiát is kiadott a témában. Az első című könyvben, ami önéletrajzi ihletésű, saját szexuális tapasztalatait osztja meg, így az írásból az is kiderül, hogy mit csinál egy fiatal fiú, amikor akaratlanul HPV-vírussal fertőzi meg szerelmét.

„Amikor először megjelent nálam a szemölcs, fogalmam nem volt, hogy mi a bajom” – mesélte. Leventének végül még időben sikerült kigyógyulnia a betegségből, sajnos két barátját elvesztette a szörnyű kórban.

„Mondjuk egy HPV-fertőzés nő esetében méhnyakrákot is okozhat, nekem kettő ismerősöm halt meg ebben” – mondta Levente, akinek következő célja az, hogy a TikTokon is felhívja a fiatalok figyelmét a nemi betegségekre, illetve azok megelőzésére.

Olvasd el ezt is!

Mielőtt megrémítenéd magad: 5 tévhit a HPV-ről

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.