Kulcsár Edina: „Gyerekkoromban nem volt miből adni”

Mádai Vivien és Kulcsár Edina is örömmel csatlakozott a Czeizel Intézet karácsonyi kezdeményezéséhez. Az Intézet szakemberei ezúttal azoknak a gyerekeknek segítenek, akiknek nem könnyű eljutni a fogorvosi székig vagy hallásvizsgálatra, így hamarosan meglátogatja őket a Poroszlói Napsugár Óvoda és Bölcsőde Szőlő csoportja.

A Heves megyéből érkező óvodások a szűrővizsgálatok mellett Budapestet is felfedezhetik, míg az Intézet vendégköre ajándékfelajánlásokkal teheti szebbé a gyerekek kirándulását.

A poroszlói Napsugár Óvoda Szőlő csoportját a Czeizel Intézet munkatársai különböző izgalmas programokkal várják majd, emellett a gyerekek több szűrővizsgálaton is részt vesznek az intézményben. A munka nem áll meg a problémák felmérésénél, az intézmény csapata akkor is elérhető lesz, ha bármelyik gyereknek további segítségre lesz szüksége.

Persze egy orvosi vizsgálatot csak a felnőttek gondolnak hasznosnak, a gyerekek inkább ajándékot szeretnek kapni. Ezért döntött úgy a Czeizel Intézet, hogy állandó pácienseik közreműködését is kéri: az óvónők szerint ceruzára, zsírkrétára, filctollra a legnagyobb az igény, de a gyerekek közül sokaknak mesekönyve sincs otthon. Ezért az intézet udvarán álló pavilonban várják az adományokat, író – és rajzeszközöket, mesekönyvet, játékokat az ovisoknak, és alapvető élelmiszereket a családoknak. A jótékonysági akciót több híres anyuka is boldogan fogadta.

„Anyaként az egyik legfontosabb feladatom, hogy óvjam a kisfiam egészségét. Ezért is fontos számomra, hogy az életkorának megfelelő szűrővizsgálatokon úgy vehessen részt, hogy közben a legjobb kezekben van” – mondta el Mádai Vivien. – „Sok családnak azonban nem adódik lehetősége, hogy biztosítsa gyermekei számára a megfelelő orvosi kontrollt, ezért is csatlakoztam boldogan a Czeizel Intézet karácsonyi kampányához. Mi abban tudunk segíteni, hogy az Intézet által felajánlott vizsgálatok után a gyerekek ne üres kézzel menjenek haza. Remélem, minél több hozzám hasonló anyuka és apuka dönt úgy, hogy a lehetőségeihez mérten támogatja egy-egy ajándékkal ezeket a gyerekeket és családjaikat.”

Bár gyerekkoromban nem volt túl sok miből adni, de mindig arra tanítottak, hogy segítsünk másoknak” – árulta el Kulcsár Edina, aki Mádai Vivienhez hasonlóan a jótékonysági akcióban való részvételre buzdítja a Czeizel Intézet szolgáltatásait igénybe vevő családokat. – „Az egészség a legnagyobb ajándék, így nagyon hasznosnak tartom az Intézet felajánlását.”

Forrás: https://napidoktor.hu/index