Czanik Balázs: „Nagyon mélyen érint a háborús helyzet”

Az ukrán háborús helyzet mindenkit megrendít, és szerencsére sokakat cselekvésre késztet. Czanik Balázs, a Capoeira aerobik megalkotója sem tudta tétlenül nézni a menekültáradatot, mindenképp segíteni akart.

A háborús helyzet minden eddiginél mélyebben érintette, ezért úgy döntött, hogy arra buzdítja a követőit: gyűjtsenek közösen a rászorulóknak.

„Korábban is szívesen részt vettek minden közös akcióban, és tudtam, most is számíthatok rájuk. Amint közzétettem a felhívást, azonnal elkezdtek özönleni az üzenetek, hogy szívesen csatlakoznak, és másnap már szépen gyűlt a csomag a SpringDay Health Clubban és a szülőfalumban, Délegyházán” – mesélte lelkesen Czanik Balázs.

Néhány nap alatt egy teherautónyi adományt sikerült összegyűjteni, amit a fitness edző egy jelentős mennyiséggel kiegészített, és meg sem állt Záhonyig.

Úgy éreztem, hogy a határra kell mennem, ezért az első helyszín a záhonyi vasútállomás volt. Borzasztó volt látni a rengeteg ijedt tekintetű nőt és gyermeket, belegondolni, hogy min mehetnek keresztül. Emellett azonban jó érzés volt átadni nekik az adományokat. A szállítmányunk többi részét elvittük Mándokra, egy központi elosztóba. Azt gondolom, hogy most óriási összefogásra és segítségre van szükség. Mindenki eldöntheti, hogy a saját körülményeihez képest mit tud tenni a menekültekért; a lényeg, hogy cselekedjünk” – hangsúlyozza Czanik Balázs.

A fitness edző néhány nappal ezelőtt testvérével, a szintén fitness edző Czanik Krisztiánnal, Papp Annamária színésznővel és TeleTál Tibivel 350 rászorulónak osztott ételt Délegyházán, és hamarosan újabb gyűjtést szervez az ukrán menekültek megsegítésére.

Olvasd el ezt is!

Czanik Balázs: Minőségi pihenés nélkül nincs sikeres edzés

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.