A Facebook és a Cigiző magzat

David Fincher rendező készített már filmet cigiző magzatról, gyilkosokról, de most a Facebook történetét dolgozta fel.

David Fincher 1984-ben egy rákellenes reklámfilmjével kavart botrányt. A kisfilm egy méhben „játszódik” amelyben egy magzatot láthatunk, amint teljes lelki nyugalommal cigarettázik. Az akkori viszonyok között a reklámfilm bizony felkavarta a kedélyeket. A klip az American Cancer Society (ACS) részére készült.

A rendező neve az idei Oscar jelöltek között is feltűnik. A Social Network – A közösségi háló című filmjében a Facebook feltalálásának és világhódításának történetét meséli el.

ksulzjnw2

Fincher-t 2009-ben már jelölték a Legjobb rendezésért járó Oscar-díjra a Benjamin Button különös élete címü filmért. Akkor nem sikerült bezsebelnie a szobrot.

A felkavaró gyilkosságokról, erőszakos személyiségekről, sorozatgyilkosokról forgatott filmjei, mint például a Hetedik, a Zodiákus vagy a Harcosok Klubja mind sötét misztikus hangulatot árasztanak, ennek ellenére komoly tanulságokat hordoznak és figyelemfelkeltő hatásuk is tagadhatatlan. Videóklipeket olyan híres előadóknak rendezett már, mint Madonna, a Rolling Stones, Iggy Pop, az Aerosmith, Sting vagy Gorge Michael.

Forrás: