Szuhai Nóra

humán fejlesztő

Eredeti foglalkozásom pedagógus, jelenleg life coachkéntés tehetségmentorként dolgozom, emellett különböző humán fejlesztéssel foglalkozó területeken vagyok szakértő és tanácsadó. Időnként előadásokat tartok és publikációkat jelentetek meg. Ez a munkám, a hobbim, az életem.

A főiskolán nekem még megadatott, hogy a nagyoktól tanuljak fejlődéslélektant, általános pszichológiát és személyiség elméleteket. Ültem Ormai Vera és Kabainé óráin, hallgattam Popper Péter és Ranschburg Jenő előadásait. 2001 óta foglalkozom személyiségfejlesztéssel.

Életem és munkám fókuszában a cselekvésorientált fejlődés áll. Meggyőződésem, hogy minden emberben a képességek és a lehetőségek határtalan kincsestára van. A kérdés számomra az, hogy hogyan találjuk meg ezeket, és ha igen, merjük-e saját eszközeinkként használni a jobb életminőségünk elérése érdekében.

Hogyan tudom az élet különböző területein megmutatni az emberekben lévő pozitív adottságokat?

Hogyan lehet minőségi változásokat generálni azoknak az embereknek az életében, akik kérik az együttműködésemet?

Szerintem minden ember a saját sikerpotenciálján üldögél. Ezért mindenkit arra bíztatok, hogy soha nem késő. Adjon magának egy esélyt az örömre, a kiegyensúlyozott párkapcsolatra, a kihívásokkal teli értékes munkára, a változtatásra, hogy úgy éljen, ahogy mindig is szeretett volna.

Munkám központi kérdései:

Akarjuk-e felfedezni, megélni, mik azok a képességek, amelyek segítenek bennünket?

Hol van bennünk az életerő, amely átsegít a rossz beidegződések, félelmek leküzdésében?

Hol állok most az életemben, és mi a következő lépés, amely segíti a fejlődésemet?

Hol van bennem az egyediség, amelyet ha megtalálok és használom, kiteljesedik az életem, megoldódnak az életválságaim?

Ennek megvalósítására saját folyamat és cselekvésorientált coaching módszert dolgoztam ki, amelynek alapját a pedagógiára, pszichológiára, a szociológiára épülő módszertani összetevők képezik, továbbá a terápiás és tréning elemek, a tanácsadás,a grafológia és a holisztikus ezoterika.Életszemléletemet legjobban egy a filozófus Henry David Thoreautól származó idézet  tükrözi: "Nem ismerek reménykeltőbb érzést, mint az ember kétségbevonhatatlan képességét, hogy tudatos erőfeszítéssel felemelje saját életét.”

Évekkel ezelőtt volt egy álmom: megélni, hogy kreatív, szeretettel érzékeny, emberekkel dolgozhassak azért, hogy sok ember minőségi életet élhessen. Ez ma már nem álom. Egy olyan maroknyi csapattal dolgozom, akik mindezt képviselik és hittel, megvalósítási akarattal teltek. Ezeknek az embereknek a munkája és lelkesedése kellett ahhoz, hogy valósággá váljonaz általam működtetett Nonprofit Szervezet és a hozzá tartozó Tehetségmentor Program.

Forrás: