Kismama Klub szerveződött a Facebookon

Hat szakértő közreműködésével 30 kismama vehetett részt az első Rossmann Kismama Klubon. A sikeres, egész napos program folytatódik, hamarosan újabb anyukák és gyermekeik vehetnek részt előadásokon és kérdezhetnek a szakértőkből álló csapattól.

Az első Kismama Klubon a hálózat közösségi oldalán történő előzetes jelentkezés után a szerencsés 30 szülő és kísérőik is részt vehettek. Április első szombatján a résztvevők délelőtt különböző témájú érdekes előadásokat hallgatathattak meg, majd az ebédet követően lehetőségük nyílt arra, hogy egyénileg is kérdezhessenek a klub szakértőitől.

Az eseményen hat, területén neves szakember szolgált hasznos tanácsokkal. Az immunerősítés fontosságáról dr. Torkos Ágnes Erzsébet gyermekorvos beszélt, dr. Kassay Erzsébet bőrgyógyász a bababőr ápolása témakörben adott tanácsokat, míg a mese pszichológiájáról Bojti Andrea tartott előadást. Ezt követően az anyukák a beszéd fejlődéséről, és a beszéd mint fejlődést elősegítő tényező című előadást hallgathatták meg Kákonyi Tímea logopédustól. Kovács Andrea gyógytornász a gyermekek mozgásfejlődéséről mesélt, végül Némethné Gregor Judit a Facebookon is elérhető Védőnő Válaszol alkalmazás lehetőségeit ismertette a szülőknek.

Amíg a felnőttek „tanultak”, a kisgyermekek óvodapedagógusokkal együtt különböző, koruknak megfelelő kreatív játékkal tölthették az időt. A nap közepén pedig egy kellemes ebéddel lepték meg az anyukákat, a kicsik pedig Babydream bio babaételekkel lakhattak jól. A délután folyamán a szülők tovább konzultálhattak a szakértőkkel, és mozgásszervi vizsgálatot is igényelhettek a gyógytornásztól, így minden számukra fontos kérdésre választ kaphattak.

A sikeres rendezvényt követően a szervezők úgy tervezik, hogy a jövőben még több, kisgyermekes családoknak szóló rendezvénnyel kedveskednek.

 

Forrás: