Köves Zsuzsanna

kineziológus

Köves Zsuzsanna bölcsész tanár 14 évvel ezelőtt egy előadáson találkozott a kineziológiával, s magyar, amerikai, holland, belga, osztrák oktatók segítségével nemzetközi tanfolyamokon szerezett öt kineziológiai ágból tanári oklevelet. Mesterkurzust Dr. John F. Thie-nél, a módszer kidolgozójánál, majd Dr Paul Dennison-nál, az Edu-K módszer alapítójánál végzett, s folyamatosan képzi, továbbképezi magát.

 

Az Észak-Amerikai EDU-K® Alapítvány Nemzeti Fakultásának tagja, Az IKC /International Kinesiology College/ professzionális kineziológusa, a magyarországi Professzionális Kineziológiai Iskola /PKS/ dékánja, a Professzionális Kineziológiai Társaság elnökhelyettese, s az Országos Szakértői és Vizsgáztatói Bizottság tagja. Tagja a Magyar Pre- és Perinatalis Pszichológiai és Orvostudományi Társaságnak, az Országos Mediációs Egyesületnek.

 

Tanított Ausztriában, Erdélyben és Amerikában is kineziológiát. Tanítja és vizsgáztatja magyar kineziológusokat. Nemzetközi Kongresszusokra rendszeresen kap meghívást előadást tartani, s várják Európa több részén is kurzusokra.

 

Így vall erről: "Tanulmányaim kapcsán nemcsak az én, hanem öt gyermekem élete is nagyban megváltozott. Miután én harmonikusan élek, a családom is kiegyensúlyozott és egészséges. Immáron 15 éve hivatásos kineziológusként dolgozom, így -úgy érzem,- többet tehetek tanítványaimért és volt pedagógus kollégáimért, hiszen nem egy tantárgyat tanítok, hanem segítséget adok ahhoz, hogy boldogabb ember váljék belőlük, s tanítványaim és pácienseim teljesebb, egészségesebb, sikeresebb és boldogabb életet élhessenek. Néhány orvossal, pszichológussal együttműködve munkálkodom azon, hogy a felnövekvő generáció más gondolkodás-móddal, a megelőzést szem előtt tartva éljen, hogy később ne legyen szükség tűzoltásra."

„Mivel minden élet a világban

az ellentétek törvényének engedelmeskedik,

a teljes szellemi egység az egyensúly,

amit meg lehet és meg kell valósítanod.”

/Ni Hua Ching/

Forrás: