Ezért fontos a kivi

A boltokban kapható kivi, az Actinidia deliciosa vagy az Actinidia chinensis termése, és egyben Dél-Kína nemzeti gyümölcse is. A kivi tápanyagokban gazdag, ugyanakkor kalóriában szegény...

Vashiányos vérszegénység

A Föld egyik leggyakrabban előforduló eleme a vas, amely az élő szervezetek legfontosabb alkotóelemei közé tartozik. Az emberi szervezet oxigénellátásában a vörösvértestek játsszák a...

Pycnogenollal a fülcsengés ellen

A mediterrán térségben őshonos tengerparti fenyő segíthet a fülcsengés enyhítésében. A növény értékes antioxidáns forrás: flavonoidokat, katekineket, proantocianidineket és fenolsavakat...

Harmónia az illóolajok erejével

Bonyolult világunkban egyre több segítséget keresünk ahhoz, hogy harmóniába kerüljön testünk és lelkünk, megőrizzük egészségünket, vagy segíteni tudjuk a szervezetünk öngyógyító...

Légfrissítőtől allergia?

Sokan szeretik a légfrissítők és az illatosított gyertyák által keltett hangulatot, ám egyre növekszik azok száma, akiknél mindez allergiás reakciót vált ki. „Egyre több beteg keres fel...

Tüskés barátunk, a szeder!

Erdőkben bóklászók antioxidáns forrása lehet a málnához hasonló gyógynövény, a szeder, melynek rengeteg jótékony hatását ismerjük. Szedertörténelem A szeder már az emberiség hajnalán is...

Hogyan fagyasszuk le a zöldségeket télire?

Gyakorlatilag minden élelmiszert le lehet fagyasztani (kivéve az egész tojást, retket, fejes salátát, hagymát), zöldséget, gyümölcsöt, húsokat, készételeket, és ezáltal nemcsak a...