Ezért fontos a kivi

A boltokban kapható kivi, az Actinidia deliciosa vagy az Actinidia chinensis termése, és egyben Dél-Kína nemzeti gyümölcse is.

A kivi tápanyagokban gazdag, ugyanakkor kalóriában szegény gyümölcs, mely az emberi szervezetre számos pozitív hatást gyakorol.

Vitaminok közül C, E és K-vitaminból tartalmaz a legnagyobb mennyiségben, C-vitamin tartalma kiemelkedően magas. Kolin, foszfor, kálium és magnézium tartalma szintén jelentős.

A kivi fogyasztása segít a bőr egészségének megőrzésében, javítja a bőrtónust, emellett fogyasztása segít csökkenteni a vérnyomást, és megelőzni az agyérgörcsöt, valamint a szívbetegségeket is. Enyhe hashajtó hatása is van, ezért székrekedés esetén is érdemes fogyasztani.

A benne található rostok, valamint a kálium a szív egészségének megőrzésében játszik szerepet. Érdekes, és kevéssé ismert jótékony hatása, hogy segít az alvászavarok kezelésében, pihenhetőbbé és hosszabbá teszi az alvást.

Számos olyan gyümölcs és zöldség van, melyről úgy tartják, hogy a cukorbetegség, szívbetegség, elhízás, és rák kialakulásának kockázatát csökkentik, a kivi is ezek közé tartozik.

Gyümölcssalátákban, vagy önállóan fogyasztva is rendkívül ízletes, a korábban leírt pozitív hatásai miatt, iktassuk be étrendünkbe.

Forrás: CityGreen