Aki tavaly elkezdte, idén már nem tüsszög a pázsitfüvektől? A pázsitfűfélék rendkívül változatos családjába több ezer növényfaj tartozik. Mivel ezek különböző időpontokban virágoznak, az általuk okozott allergiás tünetek áprilistól kezdve akár...
Puffadás okai – 6 gyakori betegség a háttérben A puffadás okai változatosak lehetnek. Az életmódbeli tényezők mellett bizonyos betegségek is közre játszhatnak a megjelenésében. Dr. Németh Alíz gasztroenterológus, hepatológus, a Budai...
Top 10 kerti munka, melyet most kell elvégezni Milyen kerti munkák várnak ránk? A meleg idő már itt van, s néhány kerti munka ilyenkor a legideálisabb. Mit érdemes ebben az időszakban megtennünk? Mit metszünk, mit ültessünk ki? Ha van...
4 extrém grillszósz recept! Valljuk be: ha az ember grill partit rendez, érdemes előállnia néhány jó ötlettel: tudniillik, hogy mi legyen a húsok mellé. Mert nem mindegy ám, mennyire csábító egy igazi szósz-újdonság! De...
S Étrend A szív- és érrendszeri betegek étrendjéhez alkalmazkodó menü összeállításának főbb szempontjai
Rebarbara leves, lekvár likőr – receptekkel A rebarbara az első gyümölcs év elején, ami nálunk is megterem. Az igazat megvallva a rebarbara nem gyümölcs, hanem a zöldségekhez tartozik. Pontosabban, ahhoz a zöldség csoporthoz, ahova a...
Balkonkertészkedés – Így lehet kertet kialakítani a gangunkon Idén márciusban mesterséges fecskefészkek kihelyezésével hívta fel a figyelmet a biológiai sokféleség megőrzésére az Agrárminisztérium, május elején pedig konténeres gyümölcsfák találtak...
Indiai zsírégető táplálékok Minden kultúrának megvannak a maga szokásai, jellegzetes fogásai és alapanyagai, amelyek jellemzik az adott régió gasztronómiáját. Az indiai gasztronómia sajátossága mélyen gyökerező...
Tavaszi ehető és mérgező gombák Bemutatjuk a tavasszal gyűjthető ehető és kerülendő mérgező gombákat. Osztrák csészegomba Az egyik legkorábbi az osztrák csészegomba, március elején már terem. Feltűnő, piros termőtestű...
A növényi élelmiszer mindig egészségesebb? Nagyon sok élelmiszerinnovációról hallani manapság, ezek nagy része fenntarthatósági, etikai vagy egészségügyi megfontolások miatt jön létre, persze az üzleti érdekek sem...
Antibiotikum-rezisztencia: képes megfékezni a vörös áfonya? Segíthet a szuperbaktériumok ellen? A vörös áfonya-molekulák érzékenyebbé teszik a baktériumokat az antibiotikumokra – állítja egy új kutatás, mely részletezi az ezt kiváltó kettős...
A pulzus a fogyás egyik kulcsa Napjainkban az emberek döntő többsége szeretné leadni túlsúlyát, és szeretne egy fittebb, egészségesebb testben élni. Ennek több módja létezik, de a leghatékonyabb mindenkinek a személyre...