Párkapcsolat és együttélés – Hogyan kerüljük el a fejfájást?

A párok közös élete nem móka és kacagás, a közös lakás, gyakran újabb közös gondokat eredményez. Íme néhány tipp, hogy ne ébredjünk minden reggel fejfájásra!

Az együttélés valljuk be nem egyszerű dolog. Teljesen helytálló a mondás miszerint lakva ismerszik meg az ember. A hétköznapok szürkévé válnak, a napi gondok felszínre kerülnek, és állandó társunkká válhatnak.

Nem árt tehát, ha bevetünk néhány praktikát, hogy elkerüljük a fejfájást és a stresszt.

1. Ne váljunk takarítónővé

Azzal csak saját magunknak ártunk, ha mást sem teszünk, csak a férfi után pakolunk. Hiába zavar a koszos zokni a padlón, a beszáradt kávésbögre a dohányzóasztalon, néha ott kell hagyni mindent ahol van, és megvárni, hogy a férfit is zavarja a rendetlenség. Főjön inkább az ő feje, hogy ellepi a lakást, hogy kosz!

2. Fontos a saját tér

Alakítsunk ki saját, elszeparált területeket, hogy néha mindketten el tudjatok vonulni a saját kis világotokba. Itt nyugodtan szétpakolhatod a hajkeféket, cserébe hogy a férfi is kinyitva tartja a saját kuckójában az autósmagazinokat.

3. Mindenkinek legyen kimenője

Határozzatok meg konkrét napokat, vagy órákat, amikor nem egymással szerveztek programokat, hanem a barátokkal, barátnőkkel. Legyen egy saját különálló „életetek”, amikor el tudtok szakadni egy kicsit egymástól. Így a kimenők után újult erővel tudtok egymásra koncentrálni!

4. Nincs TV

Sokszor olvashattuk már, hogy ne tegyünk televíziót a hálószobába. Valóban nem jó ötlet, hogy a lakás legintimebb részében nem egymással, hanem a TV műsorral foglalkoztok. Sajnos a televízió nagy szerepet játszik abban, hogy a párok leszoknak a szeretkezésről.

5. Munkamegosztás

A mai modern világban már nem kizárólag a nők privilégiuma a gyermek nevelése, a házimunka ellátása. A hagyományosnak mondható feladatokat – a nő főz, a férfi mosógépet szerel – is fel lehet osztani egymás között. Egy bevásárló listával a férfi is be tud vásárolni, anélkül hogy percenkét felhívna, miből mit vegyen.

Nem szabad tehát elveszíteni a humorérzékünket, ne hagyjuk, hogy a problémák uralják a napjainkat. Ha ezt tesszük annak csak veszekedés lesz a vége és általában a párok hölgytagjánál jelentkező hasogató fejfájás.

Forrás: