Ízületi fájdalomra is gyógygomba?

A gyógygomba kivonatokkal egyensúlyba lehet hozni a szervezetet. Mint azt a következő példa is mutatja, az ízületi fájdalmak enyhítésére is használhatóak a gyógygombák

Etelka 13 évvel ezelőtt erős ízületi fájdalmai miatt orvoshoz ment, ahol megállapították, hogy szenvedései okozója a reumás ízületi gyulladás. Akkoriban még a hétköznapi cselekvéseit is elviselhetetlen fájdalom kísérte. Alig tudott menni és fogni, problémát jelentett kinyitni az ajtót, felöltözni, vagy akár beülni a kádba.

Az orvosi terápia során gyógyszereket kapott, melyek enyhítették szenvedéseit, megszüntették a tüneteket, ezek azonban később kiújultak, így sajnos egyre nagyobb gyógyszeradagra volt szüksége. Mellékhatásként jelentkezett nála a magas vérnyomás, melynek gyógyszeres beállítása hosszú hónapokig tartott.

Mivel alapvetően idegenkedett a gyógyszerszedéstől, már az első perctől kezdve igyekezett minél szélesebb körben tájékozódni az étrend-kiegészítőkkel és az alternatív gyógymódokkal kapcsolatban. Sok mindent kipróbált, de ezek jelentős változást nem hoztak. Mígnem az interneten ráakadt a gyógygombákra, és a legszükségesebb információk birtokában azonnal alkalmazni is kezdte őket.

A gyulladásfaktorok értékei már egy hét után mérhetően javultak. Etelka érezte is a testében a változást, hiszen a gyulladás olyan érzés, mintha magas láza lenne az embernek. A fájdalmai idővel enyhültek és ez a vizsgálati eredményein is megmutatkozott. Ma is szed gyógygomba kivonatokat és bár a betegség teljes mértékben nem múlik el, sikerül olyan szinten tartani, amivel normálisan élheti mindennapjait.

A barátai is észrevették a javulást, de eleinte nem akarták elhinni, hogy a gyógygombák hatására következett be. Etelka orvosa elfogadja, hogy a gyógyszeres kezelés mellett ezt az alternatív terápiát is segítségül hívta, és örül, hogy már nem él olyan rendkívüli fájdalmakkal.

Az ízületi gyulladás (rheumatoid arthritis) kialakulását, felerősödését is elősegíthetik a fruktózzal ízesített élelmiszerek.  A legfontosabb, hogy erről szokjunk le. Az egészségtelen életmóddal mi magunk emelhetjük meg a gyulladásszintet. A zsigeri zsírok rombolják a szervezetet, alacsony dózisú gyulladást keltenek benne, és ez kihat mindenre. Felerősítheti vagy kialakíthatja az ízületi gyulladást is.

Akinél kialakult az ízületi gyulladás, ott már egy autoimmun folyamat van a szervezetben. Többféle módszerrel meg lehet próbálni enyhíteni a tüneteket. A gyógygomba kivonatokkal és az apigenin kivonattal egyensúlyba lehet hozni a szervezetet. Széles spektrumú gyógygomba- és flavonoid keverékek alkalmazásával általában egy-két hónap alatt tapasztalható változás. A szedés elején elfordulhat, hogy erősödnek a tünetek. Erre lehet számítani, de utána a legtöbb esetben enyhülnek a tünetek.

Forrás:


Egy válasz

  1. Reisz Zoltánné

    2017.febr.6-tól előzőleg kivizsgált Poyartritis miatt Medrolt szedek . 4 mg/nap. Csontritkulás romlása, bőr szárazság, bevérzések miatt, stb orvosom fokozatosan áttért Salazopyrinre. Két nap után ma reggel alig tudtam kiszállni az ágyból, minden kis és nagy ízületem erősen fájt, du. hidegrázást észleltem, 37,1 C hőemelkedésem van, gyakran megyek WC-re kevés, bogyós, nyálkás székletem van kb.óránként, sok gáz távozásával. Szeretném megpróbálni a gyógygomba szedését.