Gyógygombával a Hodgkin ellen

A 17 éves Tinánál két évvel ezelőtt Hodgkin-kórt állapítottam meg az orvosok. Állapota a gyógygomba-kivonat alkalmazás után kezdett javulni.

Tinánál körülbelül 2 évvel ezelőtt derült ki, hogy valami nincs rendben. A betegséget nehéz volt felismerni, először csak kamaszkori fáradékonyságra gyanakodtak. Tina soha nem panaszkodott, de többször előfordult, hogy annyira fáradt, volt, hogy délutánonként aludnia kellett.

„Semmilyen jel nem mutatott arra, hogy milyen betegsége van.” – emlékszik vissza Tina anyukája Erika – „Nem volt súlyos a fáradékonysága, hazajött az iskolából és lefeküdt aludni. Kimerült mire felért a másodikra és egy kicsit elkékült a szája.”

A szülők vashiányra, vérszegénységre gyanakodtak, ezért a háziorvoshoz fordultak, aki vérképre küldte a lányt. Ekkor kiderült, hogy nagyon magas volt a vérsüllyedés értéke, ezért további vizsgálatokra irányították. Mellkasröntgen, CT következett, egyértelművé vált, hogy a probléma: Hodgkin-limfóma.

„Először sokkolt, a dolog, de azt beszéltük meg otthon, hogy első nap sírás van, utána pedig csak előre.” – meséli Tina. Már fél éve kapta a kemoterápiás kezelést, amikor az egyik ismerősük felhívta figyelmüket a gyógygomba-kivonatra. Ekkor a család megkereste Varga Gábor hatóanyag-szakértőt.

Kemoterápia és gyógygomba

A kezelés már folyt, mikor megkezdték a kivonat alkalmazását. Az orvosok is csodálkoztak a látott eredményeken. Később Tina szepsis miatt tüdőgyulladást kapott, amibe majdnem belehalt. Az édesanya szerint, ha nem szedte volna a gyógygomba-kivonatokat, nem élte volna túl a fertőzést, de így az immunrendszere győzött. Két év elteltével, Tinát mára teljesen gyógyultnak tekintik.

Mellékhatás csökkentés

Dr. Varga Gábor elmondta, hogy a nyirokrendszer, a nyirokkeringés az egyik legfontosabb pályája az egyéb daganatos megbetegedéseknek is. Ennél a betegségnél a rosszindulatú sejtek folyamatos termelődéséről van szó. Ezeknél a ráktípusoknál a legfontosabb a nagy dózisú kemo- és sugárterápia.

A gyógygomba kivonatokat is használják a mutálódott fehérvérsejteknek a pusztítására, azonban az egyik legfontosabb hatásuk, hogy a nagy dózisú kemo- és sugárterápiás kezelések mellékhatásait, hosszú távú károsító hatásait csökkentik, vagy akár teljesen megszüntetik.  A kivonatok egyik sajátossága, hogy a kemoterápiás kezelésnek oly módon segít, hogy a beteg osztódó sejteket segítenek elpusztítani, és az egészséges osztódó sejteket megvédik.

Immunrendszer szabályozó gomba

Kutatók kiderítettek, hogy a kivonat képes szabályozni az immunrendszert. Ha valami túlműködik, azt csökkentik, ami alul működik, azt igyekeznek erősíteni. Ezért tapasztalható jelentős állapotjavulás, mert nagyon gyorsan ellenállóvá teszik a szervezetet.

Az őssejtek mennyiségét és minőségét is tudják befolyásolni a gyógygomba-kivonatok. Ezek az őssejtek számos dolog miatt károsodhatnak: egészségtelen életmód, túlsúly, magas koleszterin szint, dohányzás, cukorbetegség…stb. Egy károsodott őssejt további károkat okozhatnak a szervezetben, ezért nagyon fontos, hogy ezeket a sejteket kijavítsa szervezetünk. Ehhez a folyamathoz tudnak hozzájárulni a gyógygomba-kivonatok.

Forrás: