Az egynapos méregtelenítés

Az egy napos böjtökről, méregtelenítési szabályokról beszélt Gyányi Ditta dietetikus a Csak Csajokban.

A dietetikus szakértő nem híve a csupán folyadékfogyasztással végzett méregtelenítő kúráknak, mivel ezt egy dolgozó, hétköznapi ember valójában igen nehezen tudja kivitelezni. A szilárd ételekkel történő méregtelenítést jóval könnyebben elvégezhető úgy, hogy szellemileg és fizikailag is a toppon maradjunk. Érdemes minden héten, vagy alkalmanként egy-egy napot kijelölni, amikor szervezetünkön könnyítve, könnyebb étkezéssel megtisztítjuk azt az addig felhalmozódott méreganyagoktól.

 

 

Minden évszakváltáskor érdemes beiktatnunk egy nagyobb tisztítókúrát. Szili Nóra szerint minden vallásnak megvan a maga módszere a megtisztulásra. A belső megtisztuláshoz a böjtnapok járulnak hozzá, melyek igen gyakoriak a hitéletben.

Méregtelenítés alkalmával már említettük, hogy érdemes friss, nyers gyümölcsöket és zöldségeket fogyasztani. Ám, aki ódzkodik a nyers koszttól annak ajánlottak a sült, főtt növények. A panír és túlfűszerezéstől mentes sült gyümölcsök (sültbanán, alma, körte) akár egy könnyű desszertként funkcionálhatnak. Ajánlott idénygyümölcsöket és zöldségeket használni minden étkezéshez fagyasztottak helyett. A kertből vagy zöldségestől ezek mind könnyen beszerezhetőek.

Az egynapos böjtöknél Gyányi Ditta semmiképpen sem ajánlja, hogy egyféle gyümölccsel vagy éppen zöldséggel méregtelenítsünk. Mindenképpen ilyenkor is a változatosságra, a hozzávalók színességére törekedjünk. Minél több alapanyaga van egy böjtnek (legyen az egy, vagy éppen többnapos) annál könnyebben, szenvedés nélkül végigcsinálható. Tisztítókúránk alatt szervezetünket feltölthetjük vitaminokkal, ásványi anyagokkal és ha jól állítjuk össze a változatos, ‘s egészséges étlapot, akkor az akár életünk szerves részévé is válhat.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.