OTP Egészségpénztár – a sokoldalú segítség

Szeretnél az egészségeddel is törődni és közben növelni a forrásaidat? Akkor az egészségpénztári rendszert neked találták ki! Hiszen pénztártagként visszaigényelheted az egészségpénztárba befizetett összegek 20%-át (a megfizetett személyi jövedelemadódból), maximum 150 ezer forintot évente.

Szponzorált tartalom

Egészségpénztári egyenleged terhére pedig számos terméket vásárolhatsz és szolgáltatást vehetsz igénybe, gyakran a pénztártagoknak kínált egyedi árkedvezménnyel. Sőt, nemcsak a saját kiadásaidat fedezheted ily módon, hanem a családtagjaidét is, csupán be kell jelentened őket a pénztárhoz. Egészségpénztári keretből vásárolhatsz például szemüveget, vérnyomásmérőt, kifizetheted a fizioterápiás kezeléseket, de akár homeopátiás készítményeket is beszerezhetsz belőle. Válaszd az egyik legnagyobb pénztárat, az OTP Egészségpénztárat!

Egészségpénztári számláról fizethető…

Gyógyászati segédeszközök

Egészségpénztári keretedből azokat a gyógyászati segédeszközöket veheted meg, amelyek orvosi rendelvényre készülnek, vagy vámtarifa szám alapján gyógyászati segédeszköznek minősülnek, esetleg ORKI, OGYÉI, CE, EMKI, KI számmal rendelkeznek. Ilyen termék lehet például a: 

 • vérnyomásmérő, 
 • vércukorszintmérő, 
 • lázmérő, 
 • gyógypapucs, 
 • szemüveg, 
 • napszemüveg (egészségvédelmi céllal, orvosi javaslatra). 

De előfordulhat, hogy az alábbi termékekre van szükség, melyek szintén elszámolhatók: 

 • infralámpa, 
 • masszírozó készülék, 
 • kerekesszék, 
 • bot, 
 • járókeret. 

Gyógytorna, gyógymasszázs, fizioterápiás kezelések

Az egyik legnagyobb tévhit az egészségpénztárakkal kapcsolatban, hogy csak termékekre lehet felhasználni az egyenleget, pedig számos szolgáltatás is igénybe vehető. 

Például: 

 • gyógytorna, 
 • gyógymasszázs és 
 • fizioterápiás kezelés. 

Csupán arra figyelj, hogy olyan szolgáltatónál vedd igénybe, ami szerződésben áll az OTP Egészségpénztárral vagy a NEAK-kal.

Gluténmentes élelmiszerek 

A gluténérzékenység napjaink egyik népbetegsége. Kezelését a megfelelő “mentes táplálkozás” jelenti, azonban ezek a mentes élelmiszerek sajnos megterhelik a pénztárcát. Éppen ezért örvendetes, hogy gluténmentes élelmiszerek vásárlására is fel lehet használni az egészségpénztári egyenleget. Ráadásul ezek a termékek akár az egészségpénztárral nem szerződött szolgáltatóknál is megvásárolhatók. A követelmény csupán annyi, hogy a számlán szerepeljen a gluténmentes jelző vagy az OÉTI szám, és a termék pontos megnevezése is.

Homeopátiás szerek

Az egészségpénztári tagság azok számára is megoldás, akik a hagyományos nyugati orvoslás mellett vagy éppen helyett az alternatív gyógyászat hívei. Ugyanis homeopátiás szereket is finanszírozhatsz egészségpénztári megtakarításodból.

Ha bizonytalan vagy azzal kapcsolatban, mi minden fedezhető egyenlegedből, akkor érdemes böngészned az OTP Egészségpénztár termékkeresőjében. Így nem kell azon aggódnod, vajon elszámolható-e a megvásárolni kívánt termék, hiszen néhány kattintás és kiderül a válasz.

Pénztártagnak vagy kedvezményezettnek lenni is jó!

Az egészségpénztári tagság legfőbb előnye, hogy az egészségszámlára befizetett összegek után 20% adó-visszatérítést igényelhetsz bevallásodban a személyi jövedelemadóból, évente akár 150 ezer forintot (750 ezer forint befizetése esetén).

Ráadásul, ha bejelented családtagjaidat kedvezményezettnek, akkor az ő egészségügyi és egyéb kiadásaikat is rendezheted számládról. Sőt, még társkártyát is igényelhetsz számukra, így még kényelmesebbé válik az egészségpénztári szolgáltatások igénybevétele.

OTP Egészségpénztár, a tökéletes partner

Az OTP Egészségpénztár hazánk egyik legnagyobb egészségpénztára. Azoknak pedig különösen érdemes az OTP pénztárát választaniuk, akik legalább 200 ezer forintnyi kiadást számolhatnak el egészségszámlájukon keresztül évente, hiszen ez esetben a legolcsóbb egészségpénztárnak is számít a vezető pénztárak között.

Forrás: https://napidoktor.hu/index