Templomot építettek egy dél-kínai toronyház tetejére

Egy toronyházra épített templom borzolta fel a kedélyeket a dél-kínai Kuangtung tartomány Sencsen városában, miután a fővárosban már bontásra ítéltek egy 26 emeletes ház tetejére felhúzott, zöldövezetessé alakított, medencés luxusvillát.

A sencseni építményt öt emelettel alacsonyabbra alkották meg, és a róla készült fényképfelvételekből arra következtetni, hogy a lakóházat egy hagyományos építésű, díszes kínai templom ékesíti. A helyi lapban megjelent cikk nyomán a helyszínre indult kerületi illetékesek azonban nem tudtak feljutni a tetőre, mert a legfelső emeleti lakás tulajdonosa, egyben a templom építtetője szóba sem állt velük.

villa-10-610x361

Elmondták, hogy a tetőre kijutást ujjlenyomatot felismerő zár akadályozza, kamerákat is elhelyeztek a betolakodók elriasztására, de még kutyaugatás is hallatszott. Ahhoz viszont a szemlézők eleget láttak, hogy megállapítsák, az épület, úgy ahogy van illegális, bárki is építette, szabályellenesen cselekedett.

A házbeliek szerint a templomban gyakran vannak szertartások, érezni a füstölő illatát és a buddhista szertartás szerint időnként papírpénz-imitációkat égetnek, amire az aláhulló pernyéből következtettek. A lakók állítólag aggódnak az épület biztonsága miatt, és volt aki azt is felvetette, hogy egy esetleges tűz esetén nem tudnak a tetőre menekülni.

villa-07-610x365

Egy ingatlanügynök becslése szerint a környéken a négyzetméterenkénti lakásárak 30 ezer jüant (1,1 millió forint) tesznek ki, a 21. emeleti lakás értékét körülbelül 15 millió jüanra (547 millió forint) becsülte. A tulajdonos tehát gazdag, és hogy felépíthette, majd évekig fenntarthatta az építményt, arra utal, hogy befolyásos kapcsolatai lehetnek – jegyezte még meg az illető a China Daily című napilapban.

villa-01-610x391

A kerületi felügyelet azt nyilatkozta, hogy a dolgot nem hagyják annyiban, és ha a tulajdonos nem hajlandó az együttműködésre, akkor a rendőrséget, illetve a tűzoltóságot fogják segítségül hívni.
A hónap első felében napvilágot látott hasonló leleplezés eredményeként Pekingben egy 800 négyzetméteres, sziklakertes villát ítéltek lebontásra. A tulajdonost itt is a nyilvánosságot kapott fényképek buktatták le.

villa-06-610x365

Az online közösség eleinte indulatosan bírálta a tilosban építkező, magát a törvények fölé helyező férfit, ám később, amikor egy drón-kamera légi felvételei is felkerültek a világhálóra, a hozzászólók méltatni kezdték a tervezőt és remekművét, felhozták, hogy bizonyára sok irigye van, és kifogásolni kezdték az önkormányzat fellépését, amely sok helyütt ösztönzi a polgárokat a zöldségtermesztésre a házak lapos tetején.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.