Papírból is lehet tojás – Ötletes húsvéti dekorációk pár lépésben!

Nincs kedvünk vagy lehetőségünk túl sokat időzni a díszítéssel? Esetleg ötletet nem találunk arra, hogyan készíthetnénk valami egyszerű, de mutatós dekorációt húsvétra? Örvendeztessük meg magunkat az alábbi tojás és nyuszi ötletekkel!

Fantasztikus tojás variációk

Sokan szeretnének újszerű, mégis egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációt, amely kellően feldobja az ünnepi terítéket vagy a lakás helyiségeit. Az alábbi néhány dísz nem igényel sem sok időt, sem pedig különösebb költségeket, csak némi kézügyességre van szükségünk.

Lássuk azokat a húsvéti dekorációkat, amelyeket egyedül is könnyedén kivitelezhetünk, minimális alapanyag felhasználásával!

1.Ágak papírtojással: szerezzünk be néhány szép barkaágat, amelyen még nem nyíltak ki a barkák. Állítsuk őket egy fém színű, kaspó méretű vödörbe. Gondoljuk át, milyen színekből szeretnénk a papírtojásokat készíteni. Vidám, tavaszias árnyalatokkal dolgozzunk: például zöld alapon sárga pöttyös, sárga alapon piros-sötétzöld csíkos, rózsaszín alapon fehér pöttyös papírokat keressünk, vagy akár rá is festhetünk utólag pöttyöket, csíkokat a színes papírra és vágjuk őket tojás formára. Legyenek azonos méretűek. Ki-ki a maga kedve és ideje szerint külön szalagocskát is ragaszthat rájuk!

papír deko husvetra 3

 

 

2.Papírtojás girland: vágjunk kartonpapírból tojás formákat és fessük be őket tetszés szerint – ha állva szárítjuk meg őket, csöpögős, különleges megjelenésük lesz. Ha készen vannak, ragasszuk őket hozzá vagy lyukasztással fűzzük beléjük a zsineget, melynek két végét az ajtóhoz rögzítjük.

papír deko husvetra 4

3.Szalagos papír felirat: mutatós húsvéti dekoráció a szoba díszítésére. Vékony kartonból vágjuk ki a „kellemes húsvétot” felirat betűi számára a kellő számú kockát. A betűket aztán tetszés szerint festhetjük, rajzolhatjuk vagy nyomtathatjuk rájuk.

 

Alkalmazzunk üde, tavaszias színeket – például zöldet, sárgát, rózsaszínt, világoskéket vagy világoslilát -, a két utolsó betűt mindkét sorban díszíthetjük egyébbel is, akár egy iniciálét. Két felső sarkukba fúrjunk kis lyukat, és ezen keresztül fűzzük fel őket egy szalagra. A „kellemes” és a „húsvétot” felirat természetesen két külön szalagon függ majd, egymás alatt, a választott helyen.

papír deko husvetra 5

4.Virágdíszes gyertyatartó: szerezzünk be két-három egyszerű üveg, vagy műanyag üvegutánzat kisvázát. Egyforma színű, mutatós gumival rögzítsünk mindegyiknek a szélére egy szép, kinyílt virágot. A közepébe pedig kerüljön fehér gyertya! Még szebb, ha az alkotásokat egy-egy fehér kerámia tartóba állítjuk, amelyet a feléig megtöltünk vízzel. Hangulatos, tavaszias húsvéti dekoráció!

húsvéti dekor6

5. Kosár színes anyagokkal: könnyen kivitelezhető, mégis mutatós húsvéti dekoráció, ráadásul a nyuszidíszektől kezdve a csokitojásokon át számos dolgot belepakolhatunk. Csak annyi a dolgunk, hogy egy szokványos fonott kosár fogantyúját sok-sok, színes, kockás anyaggal „ruházzuk fel”. Kössünk masnikat belőlük a fül egyik végétől a másikig. Üdítő látvány!

papír deko husvetra 7

6. Szalagos girland: bárhová felakasztható, aranyos húsvéti dekoráció, mely csupán egy zsinegre felkötögetett színes szalagokból áll. Ebben az esetben is célszerű üde, zöld, fehér, rózsaszín, világossárga pöttyös, kockás anyagokat választani, amelyeket szép sorban (tömött sorban) a zsinegre kötünk. Végül, ha kész, három darab dekortojást is lelógathatunk róluk az elején, közepén és a végén, természetesen a dekorációval harmonizáló színekben! Ajtón, kandallón, szekrényen egyaránt jól mutat.

papír deko husvetra 9

7.Kerámianyuszik teljes díszben: ha végképp nincs sok időnk vagy kedvünk a készülődéshez, szerezzünk be néhány kerámianyulat – húsvét környékén rengeteget találhatunk belőlük -, és válasszunk hozzájuk valamilyen vidám árnyalatú (pöttyös) szalagot, esetleg dekorvirágot. Kössük a szalagot a nyuszik nyakába, majd ragasszuk az illesztési pontra a virágot is. Ehhez aztán elegendő egy szép zöld asztalterítő és fehér étkészlet, az összhatás egyszerű és mutatós lesz! Jó mulatást!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.