Mit csináljunk Szilveszterkor?

Nehéz eldönteni, melyik a jobb döntés – ha előre megtervezzük és megszervezzük a Szilveszter esténket, vagy egészen december 31-ig várunk egy meghívásra.

Ez a kérdés gyakran már december elején felmerül bennünk, ha szeretünk előre tervezni. Nehéz eldönteni, melyik a jobb döntés – ha előre megtervezzük és megszervezzük a szilveszter esténket, vagy egészen december 31-ig várunk egy meghívásra. Valószínűleg mindenkivel előfordult már mindkettő.

Ha évek óta van egy megszokott társaság, akikkel az újévet köszöntjük, akkor minden egyértelmű – csak el kell dönteni, hogy ebben az évben hol koccintsunk, és már hátra is dőlhetünk várva a nagy napot. Sajnos nem mindig ez az általános forgatókönyv, ugye?

Az évek során sok minden változik, ezzel együtt a szórakozási szokásaink is. Nem vágyunk minden évben arra, hogy ugyanúgy ünnepeljünk. Ha bulizni vágyunk, akkor is valószínűleg jobban járunk, ha egy házibuliba, vagy zártkörű rendezvényre megyünk, mert úgy talán nagyobb az esélye annak, hogy nem csalódunk.

Ha házibulit szervezünk, kérjük meg a résztvevőket, hogy hozzanak finomságokat, üdítőt – így sokkal költséghatékonyabb. Készüljünk falatkákkal, vagy a klasszikus virslivel akár. A karácsonyi bőség után most nem az étkezésen van a hangsúly. Erre a bulira nyugodtan készüljünk színes papírtányérral, pohárral. Vidám velük az asztal, és a háziasszony dolgát nagyon megkönnyítik.

Feltétlenül szóljunk a szomszédoknak, jobb a békesség.

Van olyan időszak, amikor romantika kerül előtérbe és szeretnénk párunkkal kettesben eltölteni ezt az estét, akár több napot is. Csak azt kell eldönteni hová utazzunk, szilveszteri helyek, utak gyűjtő, luxusra vágyunk, vagy kalandos romantikára, netán melegebb éghajlatra?

Szilveszterkor rengeteg belföldi szálloda vár különleges ajánlatokkal és ilyenkor, a karácsonyi rokonjárás után jól is tud esni egy wellness szálloda által nyújtott kényelem. Akik szeretnének elvonulni a világ szeme elől és tényleg csak kettesben szeretnének lenni párjukkal, azoknak remek választás egy kulcsosház valahol a hegyekben, ahol fával fűthetünk és jó eséllyel térdig érő hóban kirándulhatunk a környéken.

Kiszakadnánk egy kicsit a télből?

Szervezzünk magunknak erre az időszakra egy külföldi utat. Nem kell nagyon messzire menni, mert már Európa déli országaiban sem kell vacognunk a hidegtől, és ezekre a helyekre már fapados járatokkal is eljuthatunk, így a pénztárcánkat sem fogja nagyon megterhelni.

Ha nem csak ketten vagyunk, hanem van már egy, két, vagy több gyerekünk is, akkor beszéljük meg, hogy ki-hogyan szeretné tölteni a szilvesztert. Ha a nagyszülők örülnek és vállalják, hogy kölyökpezsgővel koccintanak az unokákkal, akkor a szülőknek marad a romantika, vagy a bulizás.

Ha a gyerekekkel együtt szeretnénk visszaszámolni éjfélkor, akkor találjunk ki közös programokat erre a hosszú estére, hogy gyorsabban teljen az idő. A szilveszteri TV műsor előtt csak elalszik az egész család, ráadásul nem is a kicsiknek való a programok többsége.

Ha még pici babánk van, akkor készüljünk romantikus vacsorával, mert a csecsemő valószínűleg nem fogja megvárni velünk az éjfelet, úgyhogy amint ő elaludt, leülhetünk párunkkal kettesben egy gyertyafényes asztalhoz, és halkan örülhetünk az újévnek!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.