Babás szilveszteri buli

Ha baba van a háznál, igenis vannak szabályok szilveszterkor.

Szilveszter éjjel hagyomány, hogy az ország apraja-nagyja ébren várja az újévet, még a legotthonülőbb emberek is szórakozni mennek ilyenkor. Nehéz kérdés azonban, hogy mit tegyünk, ha pici babánk van.

Mikor az ember lánya túljut a szülés utáni első fáradtságon és talán már nem is szoptat éjszaka (ez a kettő legtöbbször egybeesik), akkor apránként újra igénye lesz arra, hogy egy kicsit elmenjen szórakozni. Ráadásul közeleg a szilveszter, ami a nagy-nagy bulizások időszaka. Felmerül azonban a kérdés, hogy mi legyen a babával, ki vigyázzon rá?

Legegyszerűbb megoldás, ha van olyan rokon vagy közeli ismerős, aki szívesen elvállalja, hogy átjön szilveszter este, amíg mi elmegyünk, hogy egy kicsit kirúgjunk a hámból, végre valahára. Sajnos azonban azok a rokonok, akik még elég jó erőben vannak ahhoz, hogy rá merjük bízni szemünk fényét, azok általában még maguk is igénylik az óévbúcsúztatást.

celebrating-new-years-with-kids

Ha ez nem megoldható, akkor is több lehetőség kínálkozik. Megpróbálkozhatunk valamelyik babysitter szolgálat megbízásával, azonban december 31.-ére valószínűleg nem lesz túl bő a kínálatuk. Mindenképpen érdemes ilyen esetben egy korábbi időpontban összeismerkedni a kiszemelt gyerekfelügyelővel, hogy kiismerjük egymást. Így sokkal nyugodtabban bulizzuk majd át az éjszakát.

Ha elég nagy a lakás rendezhetünk magunk is házibulit, de nagyon szigorúan válogatott társaságnak. Kivételesen tiltsuk meg, hogy idegeneket is hozzanak a barátaink. Kizárólag olyanokat hívjunk meg, akik egész éjszaka képesek úgy viselkedni, hogy egy kisbaba közben háborítatlanul pihenhessen.

A négy-öt év körüli gyerekek már nagyon szeretik a társaságot. Kellemesen alakulhat az este, ha jóban vagyunk néhány olyan gyermek szüleivel, akiknek a miénkhez hasonló korú a csemetéje. A kicsik ameddig bírják bulizhatnak, utána pedig együtt alhatnak szivacsokon, hálózsákban, ami külön izgalom a számukra.

Nagyon fontos azonban előre megbeszélni a gyerekekkel, hogy szilveszter csak egyszer van egy évben és másnaptól megint időben kell majd aludni menni.

Forrs:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.