Mi mindenre jó egy takaróponyva?

Beköszöntött hűvös idő, és magával hozza a hatalmas esőzéseket. Ez bizonyos szempontból persze jó, mert a természetnek szüksége van a csapadékra, abból a szempontból viszont kevésbé hasznos, hogy az eső, a pára és a jégeső könnyűszerrel tönkre tehetik féltve őrzött kincseinket. Megmutatjuk, hogyan óvd meg őket!

Mi mindenre jó egy takaróponyva?

Takaróponyvákat különböző vastagságban lehet kapni, és mindegyiknek más a funkciója. Természetesen védelmet nyújtanak a csapadék elől, de ezen kívül a por, az erős napfény, a szél és az UV-sugárzás ellen is. Meggátolják a pára lecsapódását, így hasznosak a rozsdásodás és a penész elleni küzdelemben is.

A legtöbb takarófólia ráadásul eléggé strapabíró, hiszen az a cél, hogy az időjárás különféle viszontagságainak is ellen kell tudjanak állni, ez pedig azt jelenti, hogy akár több évig is lehet őket használni. Vagyis igazából bármilyen idő ellen is szeretnéd megvédeni a dolgaidat, biztosan fogsz rá találni takaróponyvát.

Foto:pixabay.com

De az időjárás mellett az állatok ellen is hasznos: megvédi a tűzifádat a bogaraktól, az autódat a nyestektől, a kerti bútoraidat az arra járó madarak potyadékától. Abban is segít, hogy ne költözzenek rágcsálók az értékeid közé, és ne tegyék tönkre azt.

Mihez használhatod a takaróponyvát?

Bármihez, amit meg szeretnél védeni az időjárás viszontagságaitól.

Vegyük például az autókatNem csupán a jégeső vagy a hó ellen jó, ha védve van az autód, de bizony az erős napsütés és az UV-sugárzás ellen is, ami káros lehet az autó fényezésére. A nyári nagy melegben könnyen felhevül a kocsi, hiszen egy fém dobozról beszélünk. És nyáron sokkal jobb érzéssel ül bele az ember a hűvös kocsiba, mint egy tűzforró szaunába, nem igaz?

Foto:tarpaulin.com

De ha van például egy szép virágoskerted, annak is tökéletes védelmet biztosít egy takaróponyva. Kifeszíted a kiskert felé, és máris védve lesz az erős esőzéstől és a jégtől is, hogy sokkal tovább gyönyörködhess pompázó virágaidban. Ugyanez érvényes a gyümölcsös-, zöldséges kertekre, amiket tönkre tehet nyáron egy erősebb vihar. Ezeket mindenképpen érdemes valamilyen módon fedetten tartani, hogy a termés ne vesszen kárba.

Foto:tarpaulin.com

Ugyanitt megemlíthetjük a teraszokat is. A teraszokat azért találták ki, hogy az ember oda bármikor kiülhessen, és élvezhesse a kertje meghittségét. Ámde esőben, vagy tűző napon ez mégsem olyan kellemes. Ezért érdemes felszerelni egy kinyitható takaróponyvával, hogy bármilyen idő is legyen, te kényelmesen pihenhess a teraszodon.

 

A fentieken túl természetesen bármit is szeretnél szabadban tárolni, nem árt megvédeni. Ha például kályhával fűtesz, és van félretéve egy farakás a kertedben, akkor mindenképpen szükséges letakarni, nehogy átnedvesedjen, vagy bepenészedjen, és használhatatlanná váljon. De biciklik vagy egyéb tárgyak lefedésére is tökéletesen alkalmasak a takaróponyvák, akkor is, ha csak a portól szeretnéd megvédeni értékeidet.

Hazánk változékony időjárása sajnos nem kedvez a szabadtéren tárolt tárgyaknak, de bármit is szeretnél lefedni vagy megvédeni, biztos lehetsz benne, hogy találhatsz rá megfelelő fajta takaróponyvát.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.