Lepd meg szeretteid egyedi fotóalbummal!

Ha igazán személyes és különleges ajándékot szeretnél készíteni, végy kölcsön egy Amerikában és Angliában is divatos szokást…

Természetesen nemcsak másokat, magunkat is meglephetjük ezzel az ötletes ajándékkal – az inkább már kollázsnak nevezhető, saját készítésű album cseppet sem hasonlít az átlagoshoz.

Ha valaki szeret kreatívkodni, gyerekjáték megcsinálnia az úgynevezett kollázs-albumot. Az Amerikában, Kanadában és a brit szigetországban is divatos scrapbooking lényege, hogy egy normális fotóalbumba nemcsak belehelyezzük a fényképeket, de köré az album lapjára valóságos kollázst készítünk, hangulatosabbá téve az oldalt odaillő apró emlékekkel.

Hogyan készül?

Nem kell hozzá egyéb, mint egy átlagos album, de papírlapjai legyenek vastagok, hogy minél több dolog elférjen rajtuk gond nélkül. Minden anyagot felhasználhatunk a dekoráláshoz, ami tetszik, amit ötletesnek találunk, bármilyen a színe, mintája vagy állaga. Jöhetnek a díszes csomagolópapírok, akár háztartási csomagolók is – de rizspapír és merített papír is.Vágjunk darabokat belőlük, de téphetjük is, ha a kép hangulatához az illik – arra ügyeljünk, hogy a dekoráció lehetőleg ne üsse a fénykép hatását, inkább dobja fel, egészítse ki azt!

Bármit, csak ne vastagon!

A papírokat egymásra ragaszthatjuk több rétegben, színes sávokat, mozaikokat alkotva. Textíliákkal is megbolondíthatjuk. Csak bátran! Csupán arra ügyeljünk, olyan vastagra ne dekoráljuk a lapokat, hogy ne tudjuk becsukni az albumot…

A dekorációt feliratok, cédulák, emlékek is alkothatják – szárított virág, apró tárgyak – például gombok -, szalagok, masnik, csipkék, matricák. Újságból kivágott betűkből készíthetünk feliratot, képaláírásokat.

Ha olyanra vágyunk, egy választott betűtípussal nyomtassuk ki, de írhatjuk szabad kézzel is – valamilyen színes, vagy akár csillogó filctollal – és ilyen formában ragasszuk az albumlapra a feliratot. Versek és idézetek is lehetnek a dekoráció részei. Az évszámok pedig főleg!

fotoalbum

Az egyforma témában készült képek köré érdemes hasonló dekorációt alkotni. Ötletes lehet magát a fényképet is úgy előhívatni vagy kinyomtatni, hogy régies hangulatú legyen. Ma már számítógépen csodákat lehet művelni a fotókkal, különféle photoshop-ok segítségével.

Természetesen csak a fantáziánk szab határt, olyan árnyalatú képeket készíthetünk, amilyet akarunk, és számos effektet rakhatunk rá – akár Monet festményeinek impresszionista stílusában is kinyomtathatja a képet, aki ilyesmire vágyik.

fotoalbum2

Külön is ötletes ajándék

Magát a fényképet is körbe lehet dekorálni. Készíthetünk szeretteinknek, barátainknak olyan fotót, amely díszítésével együtt egy remek, asztalra állítható vagy falra rakható személyes ajándék. De akár képeslapot is csinálhatunk a fent említett technikákkal. Igazán kedves és szívmelengető ajándék válik belőle!

Forrás: https://napidoktor.hu/


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.