Kávézóasztalra kávészemeket – 3 hangulatos tipp a nappaliszobába!

Ha jól rendezzük be és hangulatossá tesszük, otthonunk egy „mini mennyország”, ahol kifújhatjuk magunkat és leereszthetünk a nap hátralevő részében. Kreativitással, ötletekkel mindig gazdagíthatjuk is – lássunk néhány tippet egy jó kis dohányzóasztalra a nappaliszobába!

Egy kellemes légkörű otthonba mindig jó érzés hazatérni. Természetes, ha időről-időre szívesen változtatjuk, mutatós újdonságokkal dobjuk fel a lakást. A dekoráció igazi művészet.

Teremtsük meg saját, relaxálásra hívogató környezetünket a nappaliszobába  is a számunkra legideálisabb „hozzávalókkal”!

A megfelelő színek és a különféle bútorok összhangja elengedhetetlen a hangulatos szobabelsőhöz. De lássuk, melyek az alapdarabok. Egy nappaliból aligha hiányozhat a dohányzóasztal. A kérdés csak az, hogy milyen? Használjuk a fantáziánkat – meglepően mutatós összhatást érhetünk el.

1.Kávézó asztal kávészemekkel

Hangulatossá és újszerűvé varázsolhatjuk a dohányzóasztalt, ha egyszerűen, kávészemekkel dekoráljuk. Töltsünk meg velük egy szép üveget, majd helyezzünk a kávészemek tetejére egy kis mécsest is. Az illatgyertyák közül a leginkább vanília illatúval teremthetjük meg az összhangot. A friss kávé aroma vanília illattal igazán csábító kombinációt alkot, az asztal köré invitálva a vendégeket.

Választhatunk fa tálcát is a dohányzóasztalra, melyre ízlésesen sima, fehér kerámiákat helyezünk el, majd körbeszórjuk kávészemekkel. A sötét fa tálca és a barna kávészemek tökéletesen mutatnak a világító fehér, elegáns kerámiák mellett!

kávéasztalka

2.Tartsuk észben dekoráláskor az évszakot!

Kávézóasztalunk felső részét akár az évszakok váltakozásával is cserélhetjük, saját kis remekművet alkotva. Tavasszal és nyáron vibráló, élénk színekből, friss virágokból álló dekorációval díszíthetünk, a kinti természetet imitálva. Gyümölcsöket és virágokat, gyógynövényeket szintén tartalmazhat a vidám, színpompás dekoráció.

Ősszel a lehulló levelek színeit használhatjuk: a vöröses, pirosas, sárgás árnyalatokból csodás tálcadíszeket alkothatunk. Rakosgassuk őket egy kerek fa tálcára, szórjuk körbe kavicsokkal. Helyezzünk középre egy vázát, szórjunk bele különféle színű leveleket, majd a tetejére kerüljön egy kis gyertya. A természetes hatás kedvéért akár egy kis vízzel is megspriccelhetjük a kavicsokat!

3.Elegáns klasszikus

Semmi sem lehet elegánsabb és klasszikusabb, mint a vintázs stílusú dohányzóasztal, melyen mutatós, fehér gyertyák díszelegnek. Egy régi, sötét fa tálcán csodás hatást keltenek, egymás mellé helyezve őket, különböző méretben. A mélybarna fa alapon egy ezüst gyertyatartó is remekül mutat, viktoriánus sármot kölcsönözve a szobának. Ezüst tálca szintén pompásan díszítheti az asztalt, melyet a gyertyák mellett száraz rózsaszirmokkal dekorálunk.

kávéasztalka2

Töltsünk meg egy magas vázát félig homokkal, tetejére rakjunk 2-3 gyertyát és néhány kagylót. Friss, könnyed hatást értünk el vele – olyan lesz, akár egy kellemes tavaszi szellő!

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.