gy lesz a gyerekből vasember – nem a tej a kulcs

Bár a hagyományos álláspont, hogy az a tej erősíti a csontokat, ausztrál kutatók most egy egészen új módszerrel álltak elő ahhoz, hogy gyermekeink a lehető legerősebbek legyenek.

A sikerrecepthez nem kellenek kimondhatatlan nevű vitaminok vagy aminosavak, elég az alvás, a mozgás és az ülés megfelelő kombinációjára koncentrálni.

Fotó: 123rf.com

A Dél-ausztrál egyetem szakértői a 11 és 13 év közötti korosztályból összesen 804 gyermeket vizsgáltak meg, hogy kidolgozzák a tökéletes napi rutint, amely a leginkább kedvez a csontok egészségének – írta a Daily Mail.

A kutatók szerint a megfelelő csonterősség eléréséhez a testmozgás létfontosságú, ezért nekiláttak, hogy meghatározzák az optimális aktivitást. Ebben az esetben azt találták ideálisnak, ha egy gyerek napi 90 percet sportol vagy fut és további 3,4 órát (204 percet) tölt könnyebb tevékenységekkel, mint a séta vagy a háztartási feladatok.

Fotó: 123rf.com

A fizikai aktivitás mellé napi 8 óra ülés lehet a legegészségesebb, mely magában foglalhatja az iskolában töltött időt, az olvasást, vagy akár az otthoni tanulást is. Az ideális nap befejezéseként a szakértők 11 óra alvást javasolnak, majd kezdődhet az egész elölről.

Foto: 123rf.com

A gyermekek tevékenységei a nap 24 órájában fontosak a csontok egészsége szempontjából, de a tökéletes kombinációt mindeddig nem ismertük

– mondta Dot Dumuid a kutatás vezetője.

Kiemelte, hogy azért fontos megérteni a fiatalabb gyermekeknél a csontnövekedéshez szükséges tevékenységek legjobb elegyét, mert a legerősebb csonttömeg 18–20 éves korig érhető el.

A gyermekek csont egészségének optimalizálása kulcsfontosságú a csontritkulás ellen, ami a felnőtteknél a törések első számú oka, és

jelentős közegészségügyi probléma, szignifikáns gazdasági és társadalmi költségekkel

– tette hozzá.

A gyermekek egészségének megőrzéséhez tehát nincs szükség csodaszerekre vagy költséges terápiákra, és a tejet sem kell literszámra fogyasztani.

A tökéletes recept összefoglalva:

  • 90 perc aktív, 204 perc könnyed testmozgás
  • 8 óra ülés közben végezhető tevékenység
  • 11 óra alvás

Forrás: Napidoktor.hu


Egy válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.