Ez a szín lesz a legmenőbb idén! – Pantone 2021

A Pantone színszakértői az adott trendek alapján minden évben megválasztják, melyik szín (vagy mint 2016-ban, melyik színpár) domináljon a következő tizenkét hónapban. 

Ez az árnyalat aztán lényegében minden üzletben visszaköszön majd, legyen szó lakberendezésről, divatról, festészetről, grafikákról, csomagolásokról… Sokszor a döntés hatalmas népszerűségnek örvend, néha kiakasztja az embereket, néha pedig csak egy flegma “eh…” nyögést hoz ki a nagyközönségből.

A korábbi Pantone színek

Idén a színszakértők 2016-hoz hasonlóan ismét egy színpárost választottak.

2021 Pantone színe a PANTONE 17-5104 Ultimate Gray és a PANTONE 13-0647 Illuminating lett.

Egy megnyugtató szürke és egy napfényes sárga – a két szín az erőt és a reményt jelképezi; felemelő és emlékezetes árnyalatok.

A szürke a támogatást és a visszafogott, mégis erős alapot szimbolizálja – a sárga pedig a napfény ígéretét, a vidámságot, a reményt.

Erre a két dologra lesz most leginkább szükségünk a 2020-as év után. Ezt a két dolgot szeretnénk 2021-ben, Leatrice Eiseman, a Pantone intézet igazgatója szerint.

A színpáros szerencsére remekül kombinálható – és mindkettő jól mutathat otthonodban, akár kisebb foltokban, akár nagyobb mennyiségben alkalmazod őket.

A cikkben mutatunk kis inspirációt, és megnézzük, hogyan viheted be otthonodba ezt a két fantasztikus árnyalatot.

Íme néhány inspiráló enteriőr 2021 Pantone színpárosához!

  

Mint a képeken is láthatod, a színpáros remekül működik a letisztultabb (például skandináv stílusú) enteriőrökben – a sárgát akár fókuszfalként, akár egy kisebb kiegészítő vagy hangsúlyosabb bútor formájában is alkalmazhatod, hogy egy kis vidámságot vigyél a térbe.

A szürke pedig mindig tökéletes választás – akár alapnak is használhatod a klasszikus fehér helyett, így megnyugtató, harmonikus enteriőrt alkothatsz.

 

Ha te is szupermodern konyhát szeretnél, nézz körül a Premiumshop24.hu kínálatában!

A vintage, eklektikus vagy indusztriális enteriőrökben is bátran játszhatunk a színpárossal:

A kertben is remekül mutatnak 2021 Pantone színei:

Ha különleges kerti bútorokra vágysz, a SpaTrend kínálatában biztos megtalálod az ideális darabokat!

Nekünk bejön a párosítás – a szürke mindig remek választás, a világos sárga pedig tökéletes, ha egy kis vidámságot szeretnél csempészni a térbe. Nem muszáj rögtön elővenned a festéket és az ecsetet: csupán egy sárga kiegészítő is elég, hogy feldobd otthonodat. Például egy-két sárga díszpárna vagy egy fali kép tök jól működik, és még a legpuritánabb enteriőrt is felrázhatod vele.

Neked hogy tetszik 2021 Pantone színpárosa?

A képek forrása: ITTITTITTITTITTITTITT

Forrás: Inspirációk


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.