Egyedülálló speciális sportpadlót fejlesztett a Graboplast

A győri székhelyű Graboplast egyedülálló sportpadlót fejlesztett ki, amely egészségvédő tulajdonságának köszönhetően kiválóan alkalmas felület gyerekek sportolásához.

A többlépcsős gyártástechnológiával készülő, csúcsminőségű beltéri sportpadló már kis testsúly esetében is magas hatásfokkal védi a rajta mozgók ízületeit és vázrendszerét. A Graboplastnál évente 100 ezer négyzetméter ilyen típusú padló gyártását tervezik, melyet a hazai és nemzetközi piacon kívánnak értékesíteni. A győri vállalat élen jár a speciális padlók fejlesztésében, gyártásában, és előkészítés alatt van egy 6 milliárd forintos beruházása, mely árbevételének további dinamikus növekedését támogatja.

Kifejezetten beltéri használatra készült, egészségvédő sportpadlót fejlesztett ki a Graboplast. A főként tornatermekben, sportcsarnokokban használt termék különlegessége, hogy mindössze 10 milliméter vastag, ennek ellenére rendkívül jó hatásfokkal védi a rajta mozgók ízületeit és vázrendszerét. A padló felülete a Graboplast által szabadalmaztatott eljárással készült „tech surface”, aminek kiemelkedően jó a kopásállósága és könnyedén takarítható.

A Graboplast fejlesztése azon alapul, hogy az elmúlt években tovább növekedett a piaci igény a speciális padlók, így a sportpadlók iránt is. A győri székhelyű vállalat három éven belül 100 ezer négyzetméter új típusú sportpadló forgalmazását tervezi. Magyarország mellett már ma is jelentős kereslet mutatkozik a termék iránt többek között Franciaországból, Törökországból, Olaszországból és Oroszországból is.

Graboplast-Kep

A Graboplast élen jár a speciális padlók fejlesztésében és gyártásában, így előkészítés alatt van egy 6 milliárd forintos beruházása, mely a vállalat árbevételének további dinamikus növekedését támogatja. A 2015-re Tatabányán megvalósuló fejlesztéssel a győri székhelyű vállalat olyan új technológiával készülő különleges padlóburkolók előállítására válik alkalmassá, melyek piaca tartósan 10 százalék feletti növekedést mutat. A beruházás részben egy 1,6 milliárd forintos uniós támogatásból valósul meg, amely mellett a Graboplast menedzsmentje több más finanszírozási struktúrát is megvizsgál.

A graboSport MEGA burkolat az optimális csúszást biztosítja a sportolóknak és a tornaórán mozgó gyermekeknek egyaránt. Ez azért kiemelkedően fontos egy sportpadló esetében, mivel nemcsak a csúszós, hanem a kifejezetten tapadós felület is hátrányos lehet, ugyanis a sportcipő letapadása miatt számos sérülés szerezhető, csak úgy, mint a csúszós felületek esetén.

garboplast padlo

A csúcstechnológiájú sportpadló előnye, hogy már nagyon kis súlynál kifejti ízületvédő funkcióját, így gyerekek sportolása során is használható. A Graboplast más padlóihoz hasonlóan a graboSport MEGA is nehézfém, oldószer és pftalát mentes, életciklusa végén 100 százalékban újra feldolgozható, a gyártás során keletkezett hulladékot pedig teljes mértékben újrahasznosítja a Graboplast.

A Graboplastról

A Graboplast az elmúlt több mint 100 év alatt Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalatává fejlődött. A győri székhelyű vállalat 2013-ban 17 milliárd forintos árbevételt ért el. A magyar tulajdonban lévő vállalatcsoport három telephelyen (Győr, Kecskemét, Tatabánya) rendelkezik gyárakkal és bevételeinek 90 százalékot is meghaladó aránya származik az exportpiacokról.

A Graboplast termékei a legmodernebb technológiák alkalmazásával készülnek, melyeket a kb. 550 főt alkalmazó vállalat öt kontinens 80 országába szállít. A Graboplast által előállított termékek köre az elmúlt egy évtized során jelentősen átalakult, így ma a vállalat a lakossági padlók előállítása mellett olyan saját fejlesztésű, nagy hozzáadott értékkel rendelkező speciális padlóburkolatokra koncentrál, mint például a közületi-, sport- és a járműipari padlók.

www.graboplast.hu

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.