Az uralkodó fekete

A fekete és sötét színek különc stílusosságot kölcsönözhetnek otthonunknak. Nem teszik komorrá a teret, vidámmá varázsolhatják a szobát.

Itt-ott a fekete falak és bútorok kifejezetten jól mutatnak. Három ilyen helyiséget emeltünk ki cikkünkben, melynek a példával azonossá tételéről érdemes elgondolkodni. Főként, ha modern otthonra vágyunk.

Éjjel a nappaliban

A nappali a lakás meghatározó része. Berendezésénél a legtöbben arra törekszünk, hogy barátságos és élhető légkört teremtsünk. Nem kevés időnkbe és energiánkba kerülhet, mire kiválasztjuk kuckónk tárgyait és színeit. A szín igenis, lehet fekete. A feketét bátortalanoknak nem ajánljuk. Csak bevállalós kísérletezők otthonában tudjuk elképzelni.

Egy fekete kanapé bár nagyvárosi környezetben remek porfogó, mindemellett kiemelkedő dísze lehet a nappalinak. A kanapét egy élénkpiros háttér elé helyezve, felé pedig könyvespolcot téve kényelmes olvasósarkot, vagy tévénéző részleget alakíthatunk ki.

piros fekete

Sötét konyha

A sötét konyhát egyértelműen erős és egyenes férfiembereknek ajánljuk. A fekete annyira karizmatikus szín, amit egy finom hölgy nem igen tudna elképzelni otthonában. Nem is családias szín, így a fekete konyha főként agglegényeknek való. Olyanoknak, akik a határozottságot és egyéb testi pozitívumaikat szeretnék hangsúlyozni.

fekete konyha

A konyhában érdemes a falakat és a bútorok fogantyúit feketére festeni. A nyílászárók sötét színének hangsúlyozása sem rossz ötlet. A konyha teljes elfeketítése semmiféleképpen sem ajánlott, ugyanis középkori várkonyhai hangulatra senki sem vágyhat igazán meleg otthonában.

Fekete tisztálkodás

Reggelünk és esténk meghatározó helye a fürdőszoba, melynek berendezése befolyásolhatja érzékeinket. Egy vidám fürdőhelyiségbe belépni jóval kellemesebb, mint egy lelakott, stílustalanba. A fekete, finoman alkalmazva igen rusztikus hatást kelthet. Sötét csempékkel és pár világító spot lámpával stílusossá tehetjük fürdőszobánkat.

fekete fürdő

Fontos ügyelnünk arra, hogy ne csak a falunk, de kád, vagy a zuhanyzófülke, illetve a mosdókagyló is ugyanolyan színű legyen, mint a fal. Ugyanis, ha hatalmas árnyalatnyi különbségek vannak a fürdőszobában, akkor az nagyon hangulatromboló lehet. Apropó. Egy hatalmas fürdőhelyiségben ne legyen hangsúlyos a fekete, mert lehangoló, verem hangulatot áraszthat.

Mindenhol a lényeg, a mérték. A feketével tehát nem elönteni kell a lakást, de használni mégis érdemes. Tükrökkel és fényekkel erősíthetjük a fekete hatását. Mindenképpen élénk színű, kontrasztos kiegészítőket kell használnunk, ha meg akarjuk őrizni lakhelyünk sötét báját.

Forrás: