A magyar kultúra napja Debrecenben és Hajdúböszörményben

Debrecenben régészeti és fotókiállítás megnyitójával indulnak a magyar kultúranapja alkalmából rendezendő programok, amelyet másnap megemlékezések és ünnepi műsorok követnek, Hajdúböszörményben pedig a szerdai V. Örökségvédelmi Konferencia áll az ünnepi programok középpontjában.

A debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárban január 21-én Máthé András fotóművész A magyar kultúra arcai című kiállításával kezdődnek a programok, majd a Déri Múzeumban Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára nyitja meg a Megmentett örökség – Kincsek Európa szívéből című régészeti vándorkiállítást.     

A cívisvárosban szerdán, a magyar kultúra napján megkoszorúzzák Kölcsey Ferenc szobrát és mellszobrát, a nap folyamán  több zenés és táncos ünnepi műsort, felolvasó programot is tartanak városszerte.     

debrecen

Debrecenben az ünnepi műsor a Csokonai Színházban ér véget, ahol szerda este tartják Szabó Magda Régimódi történetének díszelőadását. A színház társulata a magyar kultúra napján a Párizsi Magyar Intézetben vendégszerepel Hubay Miklós Elnémulás című művével.  

Hajdúböszörményben január 22-én rendezik meg az V. Örökségvédelmi Konferenciát, amelyen a hajdúvárosok, köztük is kiemelten Hajdúböszörmény műemlékvédelmi kérdéseit vitatják meg szakemberek és politikusok részvételével.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.