Magyarországon nyílik az első NŐK HÁZA, Hajdúnánáson

A Nők Világa Nonprofit Kft., a Csak a Nőknek Magazin és Női Klub kezdeményezésére Hajdúnánás Önkormányzatával együttműködésben megnyílik az első NŐK HÁZA Magyarországon.

Egy központ, ahol tanulunk magunkról, együtt és egymástól.

 

Szokták mondani, hogy ”minden sikeres férfi mögött keresd azt a nőt, aki a sikerhez a stabil, kiszámítható hátteret biztosította”.

Ennek egy továbbfejlesztett változata is létezik, komoly pozícióban lévő urak megfogalmazásában, hogy tudniillik a „Siker maga a Nő”!

Foto:1123rf.com

Igen, de ezeknek a Nőknek is szüksége van segítségre, támaszra. Ezt a támaszt több esetben a közösségben találják meg. Ennek igazolását visszamenőleg a történelemben úton, útfélen megtaláljuk elsősorban valamilyen tevékenységhez kötve: fonók, tollfosztók,hímző körök, stb. A rosetoi közösség a 19. századi Itáliában remek példa arra, a közösség ereje miként hat az emberek testi, lelki és szellemi állapotára.  A kétezer lakosú településen huszonkét civil szervezet működött, aminek eredményeként senki sem maradt magányos a bajban, mert gondoskodtak egymásról!

baratnok4

Foto:123rf.com

Ez a célja az alapítóknak is, akik 8 év tapasztalattal a hátuk mögött, minden egyes nap ezért dolgoznak. 8. éve minden hónapban, kivéve a pandémia időszakában – akkor online és személyesen bevásárlásokkal- lelki és mentális segítségnyújtással álltak Női közösségük tagjai mellett.

A fentiek és a Csak a Nőknek Magazin Női Klubjának 8. éve végzett tevékenysége alatt szerzett tapasztalat igazolja, hogy igenis az embereknek, de különösen az aktív, dolgozó Nőknek igénye van egy olyan közösségi térre, biztos pontra, ahol támaszt, segítséget kaphatnak.

 

A Hölgyek szerepe a családban kiemelten fontos. Az egészséges és tudatos életmód kialakításában is elengedhetetlen szerepük van.

 

A Nők Világa Nonprofit Kft. célja Nők Háza programjával, hogy olyan tartalmakat mutassanak meg, juttassanak el a Hölgyekhez, olyan módszerekkel segítsék őket, amivel a hétköznapokban jobban, egészségesebben, kiegyensúlyozottabban és boldogabban tudnak élni.

 

A NŐK HÁZA egy olyan központ kíván lenni, ahol lokálisan, országosan és nemzetközi szinten a Nők testi, lelki, szellemi és fizikai támogatását biztosítják a szervezők.

Felmérésekkel tudják bizonyítani, hogy ez minden esetben pozitívan hat a közösségben működők, ez esetben Nők egészségi állapotára.

Foto:123rf.com

A Nők Világa Nonprofit Kft ezt a közcélt szolgálja, amit szeretnének az ország több térségében megvalósítani.

Nagyon fontos feladatnak tartják, hogy a pandémia által nehezített napokban mihamarabb tudjanak támaszt, gyakorlati segítséget nyújtani a nőknek, családoknak.

Sajtóorgánumuk, a „Csak a Nőknek Magazin”, s annak aktív Női Klubja, valamint a Nők Világa Nonprofit Kft. erre vállalkozott, de mindezekhez egy központ, egy jól megközelíthető és megkereshető pont biztosítása szükséges, mely az országban Hajdúnánás városában kerül kialakításra először, ami példaértékű és elismerésre okot adó döntést eredményez az Önkormányzat vezetésének részéről is.

Hajdúnánás városa és annak teljes vezetősége úttörőként vállal felelősségteljes szerepet a Nők testi, lelki, szellemi egészsége, boldogsága érdekében!

Fotó: 123rf.com

Teszik mindezt az alapítók mottójának jegyében:  “Ha Anya jól van, mindenki jól van!”

 

2022.02.01-én kedden 13 órakor a hajdúnánási Városházán (4080 Hajdúnánás,  Köztársaság tér 1. Hajdúnánás Város Önkormányzata 1. emelet, díszterem) ünnepélyes keretek között írják alá a felek az együttműködési megállapodást, majd ezt követően 13:30-kor kerül sor a Nők Háza tábla avatására. Cím: 4080 Hajdúnánás, Jókai utca 12.

 

A megnyitóval összekapcsolódik a város és a vidék, melyekhez kapcsolódó programokról az alapítók és szervezők szeretettel várják és fogadják a híradásokat!

Forrás: Csak a Nőknek


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.