Post covid rehabilitációs program kezdődött a debreceni gyógytornaközpontban

Post covid rehabilitációs programot indítottak januárban a debreceni gyógytornaközpontban – jelentette be a központ vezetője Debrecenben.

Mile Marianna azt mondta, csupán Debrecenben több mint ezer, a koronavírus-járványon átesett olyan beteg van, akiknek szüksége van az egyelőre térítéses gyógytorna-rehabilitációra, de Hajdú-Bihar más településeiről is fogadnak betegeket. A kezelések hosszú távú finanszírozására pályázni fognak.

Háziorvosok és koronavírus-ambulanciákon rendelő orvosok kezdeményezésére, nemzetközi protokollok alapján dolgozták ki a post covid rehabilitációs programot, amely kiterjed a légzés-, a mozgásszervi- és az idegrendszeri rehabilitációra.

asztma, köhög, torok, légszomj

A programban való részvételt minden esetben előzetes orvosi diagnosztikai vélemény előzi meg, majd a debreceni Lehel utcai gyógytornaközpontban konzultációval és betegvizsgálattal folytatódik a kezelés.

“Ezután nyolc alkalommal egy-egy órás speciális, a post covid tünetekhez igazított, egyénre szabott terápia következik, amelyet minden esetben a kezelés eredményességét feltáró ismételt állapotfelmérés zár le” – mondta Mile Marianna, hozzátéve, hogy a rehabilitációs programot tíz természetgyógyász részvételével kezdték meg Debrecenben.

Olvasd el ezt is!

Van megoldás a post-Covid tünetekre – A betegek harmadát is érintheti

Forrás: Napidoktor.hu