Tojásvadászat a napidoktor.hu-val! – 6. Betű

Húsvét alkalmából a napidoktor.hu nyereményekkel tűzdelt tojásvadászatot rendez! Gyűjts a betűket, tudj meg érdekességeket a tojásfestésről, és rakd ki a megfejtést!

A tojásfestésnek sokféle módja van. Egyszerű, egyszínű tojásokat is festhetünk, de akár egészen különlegesen díszített hímeseket is készíthetünk.

A foltos tojáshoz nem kell mást tennünk, mint a festékbe néhány kanál étolajat tenni. Az olaj nem keveredik el a vízzel, hanem apró cseppekben összeáll. Amikor belemerítjük a tojást, a festék nem fog ráragadni azokon a helyeken, ahol az olajcseppek vannak. Így véletlenszerű mintázatok keletkeznek. Készíthetünk csíkos tojást is. Ezt úgy érhetjük el a legkönnyebben, ha zsinórt, szalagot tekerünk a tojás köré, majd ez után merítjük a festékbe.

Gratulálunk! Megtaláltál egy betűt! Gyűjtsd össze a maradék ötöt is, és küldd el a megfejtést, hogy esélyes légy a nyeremények egyikére!

húsvéti tojások

Keresd a tojásfestéssel kapcsolatos többi cikkeket 2013. március 19-től a napidoktor.hu, a napiotthon.hu és a napimama.hu oldalain.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.