Megcsalás – ezek miatt teszi meg a nő

Az értéktelenség érzésétől a változatosság vágyáig

Megcsalás – többet hallunk arról, hogy férfiak csalják a párjukat, minthogy a hölgyek teszik ezt. Ugyanakkor, a nők olykor meglepő okokból lépnek félre. De vajon mik ezek?

Tény és való: sokkal több történetet hallani arról, amikor egy férfi csalja meg a nőt – akkor is, ha szeretett feleségéről van szó. Talán meglepő, de a hölgyek is legalább ennyiszer lépnek a megcsalás útjára, s olykor egészen érdekes okokból. Melyek ezek?

 1. Néhány nő titokban nyílt házasságra vágyik

Vannak párok szép számmal, akiknek a kapcsolata valójában nyitott – csakhogy ezekben a legtöbbször meg is egyeznek a felek, hogy így lesz. Bizonyos szabályokat betartanak. Egyes házasságokban azonban nem születik ilyen döntés, mégis az egyik fél nyitott kapcsolatra vágyik.

Ez a fél gyakran éppen a nő. S ha elég sokszor eszébe jut a dolog, egy adódó alkalommal megcsalja a párját. Esetében ez nem jelenti, hogy ne szeretné a férjét – a megcsalás felé inkább az hajtja, hogy valójában sosem érezte magát monogám típusnak. Ez azonban mindenképp megcsalás, ha a párja nem egyezett bele a nyitott házasságba.

Fotó: 123rf.com

 1. A nő nem elégedett a szexuális életével

A nők ma már ugyanúgy élvezhetik a szexet, mint a férfiak – s ha az intimitás nem kielégítő a számukra, elkezdhetik máshol keresni a kielégülést. Olykor azt érezhetik, hogy nem jutnak elég szexhez – bármilyen okból -, vagy az intimitás kevés a mindennapjaikban. Ilyenkor is hajlamosak lehetnek a kapcsolaton kívül próbálkozni.

Amennyiben a partnerük nem hajlandó meghallgatni őket, megérteni, mit szeretnének, annak jó eséllyel megcsalás lesz a vége a nő részéről.

 1. A nőt túl sok teher nyomasztja és nem tud másképp kiteljesedni

Ha egy nő úgy érzi, mindenkiért megtesz mindent, miközben magára kevés ideje jut, túlterhelt lesz és kimerült. A teher olyan mértékben növekedhet rajta, hogy már nem tudja kezelni. A napok végére extrém mértékben kihasználva érzi magát és úgy érezheti, nem értékelik. Ilyenkor előfordulhat, hogy olyannál keresi a kiteljesedést, aki nem okoz stresszt számára. S miközben ez valójában nem megoldás – sőt további bonyodalmakat eredményezhet – egyes hölgyek úgy érzik, egyszerűen ezt kell tenniük.

 1. Nincs szerelem

A legerőteljesebb motiváció a megcsaláshoz az, ha a nő úgy érzi, már nem szereti a férjét, illetve a kapcsolata kihűlt. Sok esetben másutt kezdi keresni ilyenkor a szerelmet – s ilyenkor kezdődhet el egy másik, titkos kapcsolat. Számos alkalommal az a vége, hogy mégis rendezné házasságát, de a megcsalást követően erre nem mindig van mód. Akár bevallja, akár nem a történteket, a gyógyulás mindig nehéz.

 1. Helyzeti affér

Sajnos, bizonyos esetekben olyan nők, akik egyébként sosem tesznek ilyet, kompromittáló helyzetbe kerülhetnek, amikor élethelyzetük megváltozik. Ilyen helyzet egy kirándulás messze a párjuktól, egy üzleti út, vagy akár egy buli, amit a barátnőkkel tartanak.

A nők az érzelmi hűtlenséget sokkal rosszabbul élik meg, mint azt a férfiak gondolják Mi a különbség a tesi és a lelki megcsalás között?

Melyik a rosszabb: megcsalás ágyban vagy fejben?

Ha ez a szituáció megkívánja, hogy távol legyenek otthonuktól, s egy kis alkoholfogyasztás is képbe kerül, előfordulhat a „baleset megcsalás”. Ugyanakkor, aki a 40 felé közeledve bizonytalan abban, jó irányba tart-e az élete, ugyancsak hajlamos lehet a megcsalásra – ez azonban már nem tekinthető véletlennek. Minden a helyzettől függ.

 1. Szeretne visszavágni

Amennyiben a nő korábban tudomást szerzett arról, hogy a párja megcsalta, idővel, ha alkalma adódik rá, úgy gondolhatja: visszavág. Ez nem igazán helyes reakció, de számos esetben megtörténik. A hölgyek jó része ilyenkor úgy érzi, nem tett semmi rosszat, hiszen a párja ugyanezt megtette vele.

 1. A változatosság vágya

Akár hisszük, akár nem, egyes nők egyszerűen csak azért csalják meg a férjüket, élettársukat, mert változatosságra vágynak. Megszoktak egy életet, s bár szerethetik azt – a párjukkal együtt -, késztetést éreznek arra, hogy egyebet is kipróbáljanak. Mindez igen kellemetlenül hangzik – és az is.

A megcsalás sosem egy jó döntés

Nem számít, ki teszi meg, a nő vagy a férfi – sosem jó ötlet a hűtlenség. Felderíteni azonban, mi mindenért léphet félre egy hölgy, érthetőbbé teszi a helyzetet – úgymond rávilágít az érme másik oldalára, s talán lehetőséget ad a fennálló helyzet javítására is.

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Egy válasz

 1. Jáger László

  + mondom őszintén nem izgat!
  Mindenki saját maga felel a sorsáért.életéért!
  Ha nem hiszed hát a te bajod…..
  barátilag
  J.L.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.