A menopauza nyomot hagy az arcbőrön is, de van megoldás

A változókorral járó hormonális változások nem kímélik az arcbőrt sem: szárazabb, megereszkedett lesz a bőr, erősödnek ráncok és a számuk is többszörösére nő.

A menopauza után drámai mértékben visszaesik a természetes kollagén-szintézis, de már erre is létezik nagyon jó megoldás – mondja Dr. Széchenyi Kornél.

 

A bőr rugalmasságáért felelős kollagén szintje folyamatosan csökken, 30-40 éves kor közt már tapasztaljuk, hogy a bőr kezd megereszkedni, és megjelennek az első, apróbb ráncok is. A menopauza után aztán drámai mértékben visszaesik a természetes kollagén-szintézis, a ráncok száma és mélysége pedig csak egyre nő. A ráncosodás ellen sokat tehetünk a rendszeres és tudatos bőrápolással, arckezelésekkel, hidratálással és fényvédelemmel, de ha igazán látványos eredményt szeretnénk elérni, akkor érdemes orvos-esztétikai szakember segítségét kérni.

Fotó:123rf.com

 

A Gourit szoktuk ebben az esetben javasolni, ami egy egyedülálló és rendkívül hatékony kollagén-stimulátor. A bőr mélyebb rétegébe, 5 ponton injektálva használjuk, ahol a kötőszöveti rétegben stimulálja a rugalmasságért felelős elasztikus rostok és a kollagén termelését, ezáltal kisimítva a nehezen kezelhető ráncokat és a megereszkedett bőrt” – mondja az orvos-esztétikai specialista.

 

A kezelés elsősorban az érettebb felnőtt korosztálynak javasolt, akik szeretnék visszakapni az arcuk eredeti vonásait és volumenét. A menopauza után jelentősebb a kötőszöveti hiány, lazább a kötőszövet, vékonyabb a bőr, így a ráncok is nehezebben kezelhetőek.

Valóban csodaszer? Az igazság a kollagénről

A kezelés eredménye tartós és természetes, nem mellesleg nagyon jól kombinálható egyéb kollagén indukciós kezelésekkel. Minden szúrási pontban 0,2ml-t hatóanyagot kell injektálni, mindezt háromszor kell megismételni, négyhetes időintervallumokban. A harmadik ismétlés után még javasolt lehet egy-két kezelés, 3-6 hónap szünetet követően, az elért kollagénszint és termelés megőrzése érdekében” – teszi hozzá a New Beauty szakembere.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.