Síkosan jobb a szex!

A síkosítok használata nem csak élvezetesebbé teszi a szexuális együttléteket, hanem csökkenti a nemi irritációt is.

Azok a nők, akik síkosítót használnak a szexuális együttlétek közben, magasabb szexuális elégedettségi szintről és nagyobb örömről számoltak be – derült ki az Indiana Egyetem szexuális egészséggel foglalkozó kutatóinak legújabb tanulmányából.

?Annak ellenére, hogy milyen széles körben elérhetőek ezek a termékek, nagyon kevés kutatás foglalkozik azzal az alapvető kérdéssel, miszerint hogyan járulnak hozzá a síkosító krémek szexuális örömszerzéshez? – állapította meg Debby Herbenick, a Center for Sexual Health Promotion társigazgatója.13513?Az adatok alapján egyértelmű, hogy a síkosítok használata – a tanulmányunk szerint – magasabb szexuális örömszerzést és kielégülést tesz lehetővé?. A kutatók víz – és szilikon alapú síkosítókat egyaránt vizsgáltak. A kutatásban résztvevők beszámolói alapján kiderült, hogy a víz alapú síkosítók használatával kevesebb esetben érzékeltek nemi fájdalmat vagy kellemetlen genitális tüneteket.

A résztvevők több mint hetven százaléka számolt be élvezetesebb szexuális együttlétekről hüvelyi vagy anális közösülések alkalmával. A maszturbáció esetében pedig hatvan százalékuk hasonló pozitív hatásokat tapasztalt.

Forrás: