Semmelweis napi ünnepség

A rendezvény időpontja azért június 28., mert az egészségügyi dolgozóknak július 1. Semmelweis Ignác születésnapja munkaszüneti nappá lett nyilvánítva 2010.-ben.

A Himnusz hangjaira nyitjuk meg a rendezvényt, majd a kórház új ápolási igazgatóhelyettese Németh Piroska  köszönti a jelenlévőket. Dr. Jámbor Zoltán a Foglalkozás-egészségügyi Szolgálatvezető főorvosa, a tavalyi év kitüntetettje tart megemlékező beszédet Semmelweis Ignácról, illetve életpályájáról. (mellékelve a beszéd anyaga ppt. formátum)

A Duna Szimfonikus Zenekar Vonósnégyesének tagjai: Zámbó Judit I. hegedű, Illésfalvi Edit II. hegedű, Harmath Mária brácsa, Lakatos Gabriella cselló; előadásában az alábbi műveket hallgathatjuk meg: Corelli Prelúdium, Bach: D-dúr zenekari szvit Gavotte és Bourrée, Csajkovszkij : Ősz, Erkel: Anna Polka, Pizzicato polka

hangszer1

Főigazgató főorvos úr átadja az idei év vezető főorvosainak az elismeréseket: Dr. Radó Julianna VIP I. Profilvezető főorvosnőjének, valamint Dr. Bánsághi Zoltán, a Képalkotó Diagnosztikai Osztályvezető főorvosának, akik az oklevelek mellett átvehetik a pénzverde által ezüstből készített Semmelweis érméket.

Az év kitüntetett orvosai: Dr. Kovács Ágnes a Krónikus Osztály orvosnője és Dr. Vass Péter a Sürgősségi Betegellátó Profil orvosa, akik jutalmul a minimál bér kétszeresét vehetik át. Az újonnan kinevezett adjunktusoknak: Dr. Rédei Csaba Kálmán, Dr. Harmat Péter, Dr. Sesztakov Roman és főorvosoknak: Dr. Szél Kálmán, Dr. Balás Vilma és Dr. Ács Mihály Tamás részére főigazgató főorvos úr egy-egy szál fehér rózsát ajándékoz a gratulációhoz. A zárszót ismét Németh Piroska ápolási igazgatóhelyettes mondja, és a Szózattal ér véget az ünnepség.

Dr. Bedros J. Róbert Ph.D. c. egyetemi docens főigazgató főorvos, főtanácsos 2011. május 20-val vette át a Szent Imre Kórház vezetését. Főigazgató főorvos úr a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház főigazgató főorvosaként pályázott és nyerte el a Szent Imre Kórház főigazgatói posztját. A Semmelweis ünnepség a legmegfelelőbb alkalom az új vezető bemutatkozására a Főpolgármesteri Hivatal meghívott tagjainak, az ellátási területek polgármestereinek, az egészségügyi ellátási területen belül dolgozó munkatársaknak, valamint a média képviselőinek.

gyogyszer4805

Az ünnepségre meghívottak névsora:

Dr. Szócska Miklós Ph.D. egészségügyért felelős államtitkár

Dr. Beneda Attila kabinetfőnök

Tarlós István főpolgármester

Dr. Szentes Tamás Ph.D. főpolgármester helyettes

Dr. Havas Szófia Felügyelő Tanács elnöke

Dr. Velkey György Egészségügyi Bizottság elnöke

Gyorgyevics Miklós Felügyelő Tanács tag, XI. kerület Szociális és Egészségügyi Bizottság

Németh Zoltán Felügyelő Tanács tag

Molnár Gyula Felügyelő Tanács tag

Dr. Koch Katalin Felügyelő Tanács tag, főorvos

Dr. Hoffmann Tamás polgármester,  XI. kerület Polgármesteri Hivatal

Szabolcs Attila polgármester, XXII. kerület Polgármesteri Hivatal

Dr. Herczku Erzsébet főorvos, Fővárosi és Pest megyei Egészségbiztosítási Pénztár

Keresztesy Éva egészségügyi referens, XXII. kerület Polgármesteri Hivatal

Dr. Vass Csaba ANTSZ Közép-magyarországi Regionális Intézete

Dr. Hajós Éva tiszti-főorvos, ÁNTSZ Főváros XI.-XXII.kerület Intézete

Dr. Kóti Tamás ügyvezető igazgató, Újbuda XI. kerület Egészségügyi Szolgálat Gyógyír Kht.

Dr. Kiss Norbert ügyvezető igazgató, Dél-Budai Egészségügyi Szolgálat

Dr. Lányi István orvosigazgató, Dél-Budai Egészségügyi Szolgálat (XXII. kerület) valamint a Szent Imre Kórház valamennyi dolgozója.

Forrás: