Másodszor sportolhattak együtt a látássérültek

Idén mindenki olimpia- és paralimpia-lázban égett, ennek tiszteletére immár második alkalommal rendezte meg a (v)Aktív sportnapot a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, ahol látássérültek próbálhattak ki új fizikai és szellemi sportágakat.

A (v)Aktív program célja, hogy közösséget kovácsoljon, és rámutasson, hogy a látássérülteknek ugyanoly lehetőségeik vannak a sportra, mint a látó embereknek.

„Több okból is fontosan tartjuk a (v)Aktív programsorozat megrendezését. Először is azért, mert óriási szükség van olyan programokra, a vak és gyengénlátó emberek kipróbálhatnak új sportolási lehetőségeket, de nem csak fizikailag mozgathatják meg magukat, hanem szellemileg is. Ezért az olyan programok, mint a torna, bicikli, jóga vagy éppen speciális pingpong mellett igazi szellemi megmérettetéseknek is alávethették magukat. Készültünk olyan társasjátékokkal és sakkal, amelyet látók és vakok is használhatnak, így együtt szórakozhatnak. Másrészről támogatunk minden olyan programot, ahol a látássérültek találkozhatnak egymással, közösségben lehetnek és akár új barátságokat is köthetnek. Ráadásul szponzorainknak köszönhetően vendégül tudtuk látni barátainkat finomságokkal, innivalóval és kávéval” – mondta el Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke.

sportnap3

A rendezvény idén is hatalmas sikert aratott, így biztos, hogy a szövetség jövőre is megrendezi a sportnapot.

„Tavaly rendeztük meg először a (v)Aktív sportnapot, de közben más rendezvényekhez is kapcsolódtunk: szövetségünk tagjai például részt vettek a Mozdulj!Közhasznú Egyesület Balatonkerülő tandemtúráján. Idén nagyjából 70-en látogattak el a rendezvényre, köztük a szövetségünk tagjai, illetve az őket kísérő, egészséges emberek. Örömünkre szolgált, hogy részt vett a rendezvényen Béres Alexandra is, aki egy aerobic órával koronázta meg a napot. Biztos vagyok benne, hogy jövőre ismét találkozunk a barátinkkal” – tette hozzá Nagy Sándor.

sportnap1

Fotók: Drippey Béla

Forrás: https://napidoktor.hu/index