Jöhet a harmadik oltás

Augusztus elsejétől lehet igénybe venni a harmadik oltást. A tanévkezdés előtti napokban a 12-15 év közöttiek számára oltást szerveznek az iskolákban.

Orbán Viktor miniszterelnök reggel a Kossuth Rádióban elmondta, hogy  a harmadik oltás tekintetében megoszlanak a vélemények, de olyan vélemény nincs, miszerint ártana. 

A kormány lehetővé teszi a harmadik oltást, de a második oltás után teljen el négy hónap mondta a kormányfő. Augusztus elsejétől lehet igénybe venni a harmadik oltást.

A miniszterelnök hozzátette, hogy az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz az újabb koronavírus elleni oltás beadása. 

Arról is beszélt, hogy azok az idősek, akik nincsenek beoltva még mindig veszélyben vannak, és „a delta variáns meg fogja őket találni”. A mostani a legagresszívebb variáns, ami megjelent – hangsúlyozta.

Szintén döntés született arról, hogy augusztus 30-án és 31-én, a tanévkezdés előtti napokban a 12-15 év közöttiek számára oltást szerveznek az iskolákban – a gyerekek akkor kaphatják meg, ha a szülők hozzájárulnak.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ha Európában negyedik hullám lesz, akkor ideér. A fő kérdés, hogy hány oltatlan embert talál a vírus.

A kormányfő az legújabb kötelezettségszegési eljárásokról azt mondta, hogy szégyenteljes a bizottság álláspontja. Hozzátette, mind a családjog, mind az oktatás kizárólagosan nemzeti hatáskör, és pont ezekben az ügyekben akarnak eljárást indítani Brüsszelben – írja a Világgazdaság.

Forrás: https://napidoktor.hu/index