Gutaütéstől a másik nemet szeretem!

A rögbijátékos, aki állítólag gutaütésétől vált homoszexuálissá, boldogabbnak érzi magát most, mint korábban heteroszexuálisként.

A 26 esztendős Chris Birch egy évvel ezelőtt még 120 kilós, sörvedelő sportolóként imádott motorozni, és esküvőjét tervezte barátnőjével. Agyérgörcséből felépülve azonban rádöbbent, hogy már nem a nőkhöz vonzódik. Azóta lefogyott, felmondta állását a bankban, ahol dolgozott, fodrászként helyezkedett el, és jegyben jár egy férfival.

Birch így nyilatkozott a drámai változásról : „Az a Chris, akit ismertem, eltűnt, és valamiféle új Chris jelent meg. Rádöbbentem, hogy gutaütésem homoszexuálissá változtatott. Most boldogabb vagyok, mint valaha, így nem szeretném, ha megváltoznának a dolgok.”

A fiatalember egy dombon próbált legurulni 2011-ben, amikor hirtelen elzáródott az agyi vérellátása, és agyérgörcsöt kapott. Oxigén nélkül az agy bármely része károsodhat az agysejtek pusztulása következtében, ami azt eredményezheti, hogy az agy új összeköttetéseket próbál kialakítani. Ez viszont befolyásolhatja a személy gondolkodását, mozgását vagy érzelmeit.

Kevés esetet ismernek, amikor gutaütés hatására valaki heteroszexuálisból homoszexuálissá válik, és a stroke-on átesett betegek körében ritkák a súlyos személyiségváltozások. A nemi irányultság megváltozása az agyérgörcsön átesett betegekben ellentmondásos kérdés, amely megosztja a tudományos világot. Még Birch vőlegénye, Jak Powell is úgy véli, hogy párja valószínűleg mindig is homoszexuális volt.

chrisbirch

Dr. Qazi Rahman, az emberi szexuális orientációt vizsgáló szakértő, aki már régóta kutatja a homoszexuálisok és a heteroszexuálisok közötti neurológiai eltéréseket, felkérte néhány vizsgálatra a fiatal sportolót. Kiderült, hogy a tesztek felében Birch a homoszexuálisoktól várható módon teljesített, a másik felében viszont a heteroszexualitás tartományában maradtak az eredmények. Dr. Rahman, a Queen Mary, University of London munkatársa szerint a szexualitás valami olyan, amivel születünk, és amely később egész életünk során fejlődik. Neurológiai inzultus, például egy stroke hatására újraértékelhetjük ezeket az érzéseket, amelyek talán látens módon megvoltak bennünk, és előtérbe hozhatják ezeket. Valószínűleg ez történhetett Birch esetében is.

Dr. Sudad Jawad neuropszichiáter, aki évek óta foglalkozik agyérgörcsön átesett fiatal betegekkel, már találkozott a praxisában olyan személlyel, aki heteroszexuálisról homoszexuálissá vált. Jawad szerint ahogyan a stroke a személyiséget és a viselkedést is megváltoztathatja, elképzelhető, hogy a nemi irányultságra is hatással lehet.

Birch a baleset előtti életének kevés emléke alapján úgy véli, hogy gutaütése előtt nem volt homoszexuális. Nehezen élte meg azt a pillanatot, amikor rádöbbent homoszexualitására. Magányos időszakon esett át, nehéz volt bevallania bárkinek, mi történt. Az események feldolgozásához el kellett költöznie családjától, és újból át kellett gondolnia, ki is ő valójában.

vid4u.init(480,360,’Yxu0FQQ9yi’,null,3);

Forrás: