Ez a legjobb vakcina? Sem mRNS, sem DNS, sem pedig elölt vírus nem lesz benne

A védőoltás az eddigiektől eltérő technológiával készül majd, ugyanis sem mRNS, sem DNS, sem pedig teljes, elölt vírus nem lesz benne.

A Glaxo és a Pasteur közös vakcinája igen bíztató eredményeket produkált a teszteken, melyeken 722 beteg vett részt az Egyesült Államokban és Hondurasban.

vakcina_142917832_m

Ezek nyomán folytatják az engedélyeztetési folyamatot, amely várhatóan az év végére várható, hogy révbe ér.

– derült ki.

Az oltás tehát eltér a Pfizer és a Moderna mRNS-, valamint a Janssen, a Szputnyik és az AstraZeneca (DNS és vektorvírus), valamint a Sinopharm (teljes, elpusztított vírus) vakcináitól.

 
A szakemberek hangsúlyozzák, hogy a COVID elleni vakcinák mellékhatásai teljesen normálisak. A nőknél azonban többször jelentkeznek, mint férfiaknál.
 
 
 
 
https://napidoktor.hu/koronavirus/a-nokon-tobb-mellekhatas-jon-ki-a-covid-vakcina-utan/
 
 
 

Ezzel a módszerrel a Sanofi Pasteur már készített influenza elleni védőoltást. Ezt sikerrel alkalmazzák az Egyesült Államokban, az immunválaszt erősítő adjuvánst pedig a GSK fejlesztette.

A brit–francia fejlesztésű vakcina erős immunválaszt váltott ki felnőtt (18–59 éves) és időskorú, 60–95 éves betegek körében egyaránt. A vizsgálatok független lektorok által megvizsgált adatainak publikálását hamarosan ígérik a fejlesztők.

Fotó: 123rf.com

Az oltás szállításához nem lesz szükség különleges berendezésekre. Egyszerű hűtőgépekben tárolható.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.