COVID – Ennyivel emelkedett a fertőzöttek száma

A COVID ellen beoltottak száma 6 421 335, közülük 6 207 880-an a második, 3 904 413-an a harmadik, 420 687-en pedig már a negyedik oltását is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat a Koronavírus Sajtóközpont.

Az előző héten 627 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 191 827-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Meghalt a múlt héten 29, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 658-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 137 305, az aktív fertőzöttek száma pedig 5 864-re csökkent.

Jelenleg 472 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen. Magyarországon a járvány jelenleg “mérsékelten zajlik”, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Kiemelték: a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását.

vakcina, oltás

Fotó: MTI

Továbbra is csökken a szennyvízben a koncentráció

Továbbra is csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a 3. héten országos átlagot tekintve csökkenést mutat.

A vizsgált városok közül csökkenő tendencia figyelhető meg Békéscsabán, Budapesten az Észak-pesti és a Központi Szennyvíztisztító Telep mintáiban, a budapesti agglomerációs települések közös mintájában, Debrecenben, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szombathelyen.

13 mintavételi helyen stagnáló tendencia látszik, emelkedő tendencia egyedül Kecskeméten mérhető. A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 21 vizsgált helyszínen az emelkedett, míg Pécsen a magas tartományba sorolható.

Olvasd el ezt is!

Kell félni az új COVID-variánsoktól? – Ez az igazság Szlávik János szerint

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.