A meleg időben migrén jelentkezhet!

Szerdán sem érkezik front fölénk. A melegedésre érzékenyek migrénes fejfájást és fáradékonyságot tapasztalhatnak.

Szerdán frontmentes, nyárias nap vár ránk, így a pihenésnek és a szabad levegőn tartózkodásnak is kedveznek a feltételek.  A hűvös reggelt követően erőteljesen felmelegszik a levegő, néhol akár a 30 fokot is elérheti a délutáni csúcshőmérséklet. A melegedésre fokozottan érzékenyek melegfronti jellegű tüneteket tapasztalhatnak: gyakori lehet a fejfájás és fáradékonyabbak lehetünk a megszokottnál.  Fejfájásának enyhítése érdekében már a reggeli óráktól figyeljen a fokozott folyadékbevitelre és fogyasszon el egy csésze zöld teát, amely a fejfájás enyhítése mellett segít leküzdeni a melegben jelentkező fáradékonyságot.  A melegedés hatására jelentkező tünetek nem lesznek intenzívek, azonban tartósnak bizonyulnak.

A reggelek továbbra is hűvösek lesznek, az esti órákban pedig gyors hőmérséklet csökkenéssel kell számolni: a megfázás elkerülése érdekében fontos, hogy rétegesen öltözzön!

Mire figyeljünk az ételeinkkel? Kattintson ide és megtudhatja!

Az UV-sugárzás az ország nagy részén mérsékelt lesz, de helyenként akár az erős fokozatot is elérheti, az érzékenyebb bőrtípusba tartozók használjanak legalább 30-as faktorszámú fényvédőkrémet.  A délutáni hőségben fennáll a kiszáradás veszélye, figyeljen a fokozott folyadékbevitelre! Kerülje a nehéz, zsíros ételek fogyasztását, helyezze előtérbe a hús- és halételeket, valamint a gyümölcsöket és zöldségeket.

A pollenterhelés növekszik, a parlagfű virágpora nagy mennyiségben van jelen a levegőben. Az allergiások orrfolyást, szemviszketést tapasztalhatnak, a panaszok enyhítése érdekében ajánlott sűrűbben kezet mosni és a szellőztetést vagy a kora reggeli vagy az esti órákra időzíteni.

A közlekedés során a melegfront jellegű változások miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk, a balesetek elkerülése érdekében vezessen fokozott figyelemmel!

Forrás: https://napidoktor.hu/index