Futóverseny helyett örömfutás

Milyen az a sport rendezvény, ahol egyszerre indulnak kerekesszékesek, látássérültek, tanulásban akadályozottak, hallássérültek és a futás gondolatával csupán kacérkodók? A Mozdulj! Közhasznú egyesület áprilisban bebizonyítja, hogy nincs lehetetlen.

Az egyesület évente több olyan rendezvényt szervez, ahol az egészséges és fogyatékossággal élő gyerekek és felnőttek egyszerre élvezhetik a mozgás és a közösség erejét. Biciklitúrájukon látássérültekkel tekernek közösen, úszóversenyükön segítséggel élő gyerekekkel csobbannak a medencében.

Idén először rendezik meg a különleges, integrált váltófutást, ahol nincs akadály. Az egyesület elnöke, dr. Tálos Marianna reméli, hogy ez a programjuk is remélhetőleg hagyomány lesz, akárcsak a többi sportos megmozdulásuk..

Minden futni vágyó vagy a sporttal épp csak ismerkedő barátunkat, ismerősünket és érdeklődőt arra buzdítunk, hogy április 17-én 10 órától látogassanak ki a Népligetbe, ugyanis rendhagyó sport eseményt (örömfutást) szervez az egyesületünk. Talán nem is megfelelő szó a verseny, hiszen a nap célja nem a győzelem, hanem az, hogy bebizonyítsuk, a sport, a mozgás szeretete mindenkié: azé is, aki már maratont is futott, azé is, aki még csak most határozta el, hogy elkezd mozogni, de azé is, aki nem lát vagy éppen kerekesszékben ül. A program célja az, hogy mindenki, egészségügyi és edzettségi szinttől függetlenül megtapasztalja, milyen közösségkovácsoló ereje van a mozgásnak” – mesélte a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke, dr. Tálos Marianna.

futoverseny

De hogy pontosan hogyan is néz ki a rendhagyó „futóverseny”?

Váltóversenyek lesznek majd, ahol négyfős csapatok mérik össze a tudásukat, és mindenki 300 métert fog megtenni. Több kategóriában indulhatnak a csapatok: lesz látássérülteknek, tanulásukban akadályozottaknak, kerekesszékeseknek és a futni vágyó baráti köröknek is egy-egy futam. A nap célja egy részről a mozgás szeretetének átadása, másrészt egy érzékenyítő program is, hiszen most az egészséges futók is kipróbálhatják, milyen bekötött szemmel, mintegy látássérült emberként lefutni a távot, illetve hogy hogyan tud mozogni egy mozgássérült, aki a kerekes székéhez van kötve. A részvétel természetesen ingyenes, de szeretettel várjuk azokat, akik valamilyen adománnyal segítik az egyesületünk munkáját. A már ismert programjainkhoz hasonlóan ezúttal is minden versenyző kap emléklapot, a győztesek ajándékot, és természetesen mindenkit szeretettel kínálunk zsíroskenyérrel” – tette hozzá az egyesület elnöke.

Integrált örömfutás-váltófutás a Mozdulj! Közhasznú Egyesület szervezésében
2016. április 17, vasárnap, 10.00 óra
Népliget, Planetárium mellett, Soó Miksa sétány

Forrás: https://napidoktor.hu/index